ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihologie Psihologie Constanta

„Ce anume ai vrea sa stii despre mine ca sa ma cunosti mai bine?” este intrebarea pe care fiecare psihoterapeut are responsabilitatea sa o adreseze clientului sau in primele sedinte. De ce este nevoie de acest lucru? Pentru ca in actul psihoterapeutic autenticitatea este una dintre conditiile absolut necesare pentru ca terapia sa fie vindecatoare. Psihoterapeutul ofera sustinerea necesara, experienta, cunostintele si abilitatile sale ca specialist pentru ca fiecare client sa beneficieze de tot ce are nevoie pe drumul sau spre vindecare. Psihoterapeutul il ajuta pe client sa invete metode prin care sa infrunte fiecare moment cu spontaneitate si flexibilitate in rezolvarea problemelor de viata si in stabilirea unui raport eficient cu oamenii.


Vorbind din experienta mea, atunci cand ma gandesc la relatia dintre doi oameni, imi dau seama fara sa exagerez ca este precum intalnirea dintre doua universuri cu sentimente, emotii, senzatii, ganduri, credinte, valori si asteptari proprii. Relatia benefica presupune impartasire, conlucrare, respect, autenticitate, deschidere catre celalalt, onestitate, incredere, recunoastere si valorizare a celuilalt. Relatia terapeutica dintre psiholog si o alta fiinta umana este una de acest fel. Psihologul este tot o fiinta umana care se angajeaza sa dezvolte o relatie benefica cu semenii sai de pe pozitia unui specialist. Cel putin o astfel de relatie pot oferi eu ca psihoterapeut.


De multe ori mi se spune: „Voi psihologii aveti avantajul ca puteti citi pe oricine ca pe o carte deschisa!” Nu as pune egal niciodata intre un om si o carte, desi respect foarte mult cartile pentru ceea ce ofera si pe autorii lor pentru cine sunt ca fiinte umane. Consider ca relatia construita intre doi oameni inseamna mult mai mult decat relatia cu o carte. In primul rand, diferenta evidenta consta in caracterul ei reciproc si nu unilateral. Cartea influenteaza cititorul, dar acesta nu are cum sa schimbe cartea in nici un fel. In relatia interumana impactul are loc in ambele sensuri, continand un act creator unic precum un dans intre doua individualitati „Eu” si „Tu” / „Tu” si „Eu”.


Si de ce nu? Am putea fi ca niste carti deschise unul spre celalalt, incercand sa scriem impreuna o noua carte care sa contina povestea relatiei noastre. Dezvoltarea relatiei terapeutice poate fi cheia pentru descoperirea comorilor ascunse intre paginile cartii vietii si pentru invatarea primilor pasi pe drumul regasirii identitatii proprii.

Ultimele recomandări de la pacienți:

17-06-2019
Andronache Karina, 5 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Recomand cu cea mai mare încredere❤️

22-02-2018
Estera, 20 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

M-a ajutat foarte mult sa trec peste o etapa grea din viata mea! Recomand cu toata inima! <3

14-02-2018
George, 46 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Foarte bun profesionist. Am gasit absolut tot suportul de care am avut nevoie in rezolvarea problemei mele.


Toate recomandările

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare