ROmedic Cabinete medicale Timisoara Stomatologie Stomatologie Timisoara

Stomatologie în Timisoara

Protetica dentara reprezinta refacerea integritatii arcadelor dentare cu ajutorul lucrarilor protetice fixe metalo-ceramice sau metalo-acrilice total sau partial fizionomice,sau cu ajutorul lucrarilor protetice mobile (proteze acrilice) sau mobilizabile (proteze scheletate)
Endodontia se ocupa cu afectiunile pulpei dentare dar si a parodontiului apical, iar aceste afectiuni se impart in:
- hiperemie preinflamatorie;
- pulpite acute seroase si purulente;
- pulpite acute cronice;
- parodontite apicale acute si cronice.
In urma acestor afectiuni se realizeaza un tratament endodontic care se finalizeaza cu obturarea canalelor radiculare.
Parodontologia este ramura medicinii dentare care are sub vizor bolile parodontiului.
Parodontopatia este denumirea generala data afectiunilor inflamatorii si degenerative ce intereseaza tesuturile de sustinere a dintelui.
Etiologia bolii parodontale este de natura bacteriana ce se depune pe suprafata dintelui si subgingival, os si gingii. La inceput boala parodontala nu doare, dar nediagnosticata si netratata la timp poate avea consecinte nefaste, pana chiar la pierderea dintilor de pe arcada.
Odontologia este ramura stomatologiei care se ocupa cu tratamentul cariilor si al durerilor dentare
Exista mai multe tipuri de obturatii: Inlay-uri si Onlay-uri din portelan care se obtin prin procesare in laboratorul dentar.
Obturatiile din rasini compozite - Aceste compozite dentare au fost imbunatatite semnificativ in ulimii ani si sunt aplicate cu succes pe orice dinte. Compozitele sunt utilizate atat in restaurarea dintilor afectati de carii cat si in cosmetizarea danturii, prin schimbarea culorii dintelui sau prin remodelarea dintilor cu forme defectoase.
Obturatiile de amalgam nu sunt cele mai indicate deoarece amalgamul sufera o dilatare de prize putand fractura peretii dintelui iar toxicitatea sa din cauza mercurului aflat in compozitie este inca in discutie.
Profilaxia dentara considerate cea mai ieftina metoda de tratament reprezinta prevenirea afectiunilor dentare prin controale periodice la 6 luni, igienizare profesionala, depistarea precoce a leziunilor carioase si parodontale, sigilarea santurilor si fosetelor, educarea pacientilor privind pastrarea unei bune igiene orale precum si importanta unei alimentatii sanatoase, fluorizarea arcadelor dentare.
Stomatologia estetica te ajuta sa zambesti liber, multumit si increzator in tine. Stomatologia estetica cuprinte mai multe tratamente menite sa redea pacientului zambetul mult dorit cum ar fi albirea profesionala,fatetari ,coroane ceramice pe dintii frontali distrusi de cavitati carioase sau cu coloratii, montare de bijuterii dentare.

 Listă servicii:


Medici / terapeuți:

 
Programare