ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Remodelare corporală Remodelare corporală Bucuresti

CHIRURGIA ESTETICA A BUZELOR - LIP SERVICE –MARIREA SI REJUVENAREA BUZELOR- SOLUTII DE ULTIMA ORA!

CHIRURGIA ESTETICA A BUZELOR - LIP SERVICE –MARIREA  SI REJUVENAREA BUZELOR- SOLUTII DE ULTIMA ORA!
Autor: DR.KLARA BANCILA
CHIRURGIA ESTETICA A BUZELOR - LIP SERVICE –MARIREA SI REJUVENAREA BUZELOR- SOLUTII DE ULTIMA ORA!

Buzele sunt punctul central de interes al fetei, fiind in mod particular afectate de imbatrinire , datorita pielii foarte fine ce le acopera.

Fiind sursa producerii sunetului si a comunicarii, buzele au fost mereu punctul de interes central al fetei, avand un rol important deoarece ele zambesc, saruta, se strimba sau coboara in jos cand ne suparam.Ultimele tehnici inrejuvenarea buzelor sunt capabile sa le mareasca , sa le hidrateze, sa le schibe forma, sa le accentueze conturul sau sa le redea frumuetea din tinerete.
Buzele sunt una din cele mai vulnerabile zone pentru imbatrinire, deoarece pielea buzelor este foarte subtire ( 3-5 straturi de cellule) fata de pielea din alte zone faciale( pina la 16 straturi de cellule).Aceasta se traduce prin imbatrinirea mai rapida a buzelor fata de alte regiuni ale fetei.
Lipsa glandelor sebacee duce la o protectie mai mica a buzelor , ele deshidratindu-se mai rapid ; lipsa melanocitelor duce la un risc mai mare de cancer de piele si hiperpigmentare la nivelul buzelor. Buzele sunt expuse si stresului mecanic exercitat atunci cand vorbim, zambim, sau ne incruntam, fiind mai afectate si de factorii de mediu.
Buzele reprezinta mai mult decat vermilionul, adica partea rosie carnoasa. Buzele sunt definite de o zona bine delimitata de piele in jurul lor , aria periorala, arie de mare importanta si in procedurilor de rejuvenerare a buzelor.
Femeile de toate varstele se plang de aspectul buzelor lor. Varsta medie a pacientelor ce vin la consultatie pentru corectia buzelor este in jur de 25 de ani.Oricum, ele tind sa observe ca buzele imbatrinesc pe la 40-45 de ani, cand rujul nu mai sta lipit pe buze si se intinde in jurul lor.
S-a constatat ca femeile sunt mai preocupate de santurile mai adanci nazolabiale, de ridurile periorale verticale din jurul buzelor( asa numitele barr code line) decat de imbatrinirea buzelor propriuzise.
Cand est vorba de vermilion, adica de rosul buzlor, femeile se plang de lipsa de volum, asimetrii, precum si deshidratare, rujul intinzandu-se in jurul lor.
Dupa tendinta lansata in moda buzelor, de aspectul plin si senzual al buzelor lui Angelina Jolie in 2003, in prezent femeile isi doresc mai mult un aspect mai natural , aspiratiile lor variind si cu varsta: pacientele tinere doresc buze mai pline mai senzuale, ca ale Angelinei Jolie, Jessica Alba, in timp ce femeile mai in varsta aleg ca model buzele Marilyn Monroe, Julia Roberts.
25 % din femei sunt nemultumite de buzele lor sau de zimbetul lor; 50% ar dori sa-I modifice forma daca ar putea, marea majoritate recurgand la marirea si remodelarea buzelor din considerente emotionale, pentru a-si creste increderea si stima de sine, si nu, pentru a arata mai tinere.
Desi se incearca folosirea produselor cosmetice si antiageing pentru buze inca din adolescnta, rata de satisfactie este foarte mica in comparatie cu procedurile de chirurgie estetica de marire si remodelare a buzelor.
Lipsa volumului si subtierea buzelor joaca un rol important in imbatrinirea lor, insa si pierderea definitiei si conturului buzelor are rolul ei.
Daca privim din lateral, o zona periorala cu aspect tinar , este ca o pista de sarituri de ski.Pe masura ce fata imbatrineste , isi pierde curbele si se aplatizeaza. Filtrul buzelor, partea centrala a buzei de sus ce uneste buza superioara cu nasul, se aplatizeaza si-si pierde definitia. Arcul lui cupidon, isi pierde curbura si conturul.Cu varta conturul buzelor nu este neted ci ondulat, , cu riduri veticale in jurul buzelor- code bar lines ceea ce face ca rujul sa se intinda, colturile buzelor sunt orientate in jos, ceea ce da un aspect trist, , poate apare micropigmentarea buzelor, pete solare in jurul gurii ; buza de sus fiind mai afectata de toti factorii mai sus mentionati decat cea de jos. Fumatul este unul din factorii principali de imbatrinre a buzelor , atat prin deshidratarea lor ca si prin aparitie de riduri verticale in jurul gurii.
Fotoimbatrinirea scade producerea de collagen ceea ce duce la pierderea apei , deshidratare , aparitia ridurilor si pierderea volumului.
Estomparea culorii rosii a buzelor este datorata problemelor de microcirculatie care apar odata cu varsta.
FILLERELE DERMICE sunt tratamentul de electie in cazul maririi buzelor , combinatia de tipuri de fillere fiind una complex a pentru a rezolva toate aspectele imbatrinirii buzelor: fillere pentru pierderea de volum in profunzime, fillere penru accenturarea conturului, fillere pentru a creea o retea de support pentru tesuturile din jurul buzelor, fiind importanta si tehnica de injectare si de plasare a fillerului.
Important de retinut, ca la fiecare repetare a injectarii cu acid hialuronic de exemplu, se foloseste o cantitate mai mica de produs, iar intervalul de mentinere a efectului se mareste!
Injectiile cu toxina botulinica se pot folosi cu success in combinative cu fillerele cu acid hialuronic, mai ales pentru a corecta colturile buzelor orientate in jos.
Exfolierea si rejuvenarea buzelor prin microdermabrazie cu DERMAPEN si terapie PRP –VAMPIRE THERAPY cu plasma autologa imbogatita cu trobocite, intregesc ansamblul complet de tehnici folosite azi , pentru a reintineri complet buzele si ridurile din jurul buzelor.
Lip service treatment:
1 fiola de acid hialuronic + terapia PRP + microdermabrazie cu 350 euro!
Adica : umplere+ reintinerire+exfoliere
Dr. Klara Bancila
Medic specialist chirurgie estetica si microchirurgie reconstructiva
www.klarabancila.ro
https://plus.google.com/u/0/+KlaraIuliaBancila
https://www.facebook.com/drklarabancila
 
Programare