ROmedic Cabinete medicale București Cabinete Remodelare corporală Remodelare corporală București

Cum afecteaza mamoplastia de augmentare forma, marimea si pozitia areolei mamare?

Autor: Dr. Klara Bancila

Cum afecteaza mamoplastia de augmentare forma, marimea si pozitia areolei mamare?

 

Una din cele mai frecvente intrebari pe care  le pun pacientele mele, , in timpul consultatiei pentru marirea sanilor cu implanturi mamare, este cum modifica operatia- mamoplastia de augmentare- forma, marimea si pozitia areolei mamaresi a mamelonului. Sunt situatii in care pacientele doresc , odata cu marirea sanilor si micsorarea areolelor mamare sau simetrizarea lor ca si marime si pozitie, in timp ce alte paciente doresc modificari minime, invizibile sau chiar  nici o schimbare la nivelul  lor. Indiferent care din aceste situatii e similara cu a ta, urmatoarele aspecte despre legatura dintre areolele mamare si marirea sanilor ar trebui sa te ajute sa-ti faci o idee mai precisa despre ce sa te astepti dupa operatie!

Marirea sanilor impreuna cu liftingul de sani poate modifica forma areolelor mamare

Areola este aria mai pigmentata, mai inchisa la culoare din centrul sanului, ce inconjoara mamelonul. Pentru unele femei, areolele mari ca dimensiuni si asimetrice ca si pozitie si marime, sunt o problema estetica, pe care ar dori sa o corecteze in acelasi timp cu operatia de marire a sanilor.  Mamoplastia de augmentare( marire a sanilor) in mod normal nu modifica aspectul areolei si a mamelonului, in schimb, adaugand si un lifting de sani  in aceeasi interventie, se poate modifca forma si marimea areolelor mamare, daca pacienta doreste. Daca doresti sa alaptezi in cazul unei viitoare sarcini, este bine sa astepti sa inchei aceasta etapa si apoi sa faci operatia de lifting de sani..

Marirea sanilor poate rezolva mameloanele ombilicate

Mameloanele ombilicate sau retractate sunt de obicei cu transmitere genetica si prezente inca de la nastere, dar pot apare si ca urmare a unor traumatisme . Folosind  tehnici speciale, putem corecta acest aspect in timpul operatiei de marire a sanilor.

De obicei , aceasta manevra se realizeaza facand o mica incizie prin care se poate intoarce apoi mamelonul inafara, pentru a obtine un aspect mai imbunatatit. Aceasta procedura se poate face si de sine statatoare, fara , a se face neaparat mamoplastia de augmentare( marirea sanilor), daca nu doresti si marirea volumului sanilor tai!

Este bine sa aflam in timpul consultatiei daca doresti sau nu sa alaptezi in viitor, pentru a tine cont si de acest aspect important pentru tine.

Marea majoritate a femeilor pot alapta dupa ce fac operatia de marire a sanilor

Daca capacitatea de a alapta in viitor este importanta pentru tine, nu uita sa mentionezi asta in timpul consultatiei, pentru a putea allege varinata ceiti da cele mai multe sanse sa poti sa faci asta. De obicei incizia periareolara este evitata in asemenea situatii, pentru a modifica cat mai putin functia mamelonului si a ductelor galactofore,  alegandu-se incizia in santul submamar, insa din experienta mea, pot sa  va spun , ca, multe paciente care au ales totusi varianta cu incizie minima periareolara pentru considerente estetice, au putut alapta fara probleme nu unul ci chiar mai multi copii , asa ca nu exista criterii absolute!

Pozitia mamelonului devine mai naturala pe masura ce implanturile se “ aseaza” in timp

Nu te speria daca pozitia mamelonului pare prea sus pe torace, imediat dupa operatia de marire a sanilor cu implant mamar, pentru c acest effect este normal, in acest moment al evolutiei postoperatorii. Va dura ceva timp , pana cand implanturile se vor “ aseza” se vor mobiliza si nu vor mai parea atat de rigide, ccapatand un aspect mai natural ca si textura , mobilitate si pozitie! In acest moment, si mameloanele vor parea mai sus pozitionate decat inainte, insa este doar o situatie temporara, incepand sa coboare pe masura ce si implnaturile vor cobori putin si se vor “ aseza”.

Daca mai aveti intrebari despre aceste aspecte sau altele legate de operatia de marire a sanilor, nu ezitati sa le puneti in timpul consultatiei dvs.

 

 

 
Programare