ROmedic Firme medicale Dispozitive de masura, control si diagnostic

Inregistrator temperatura

Inregistrator temperatura
Autor: Electric Film Cluj Napoca

Transportul, depozitarea și manipularea corespunzătoare a vaccinurilor sunt factori importanți în prevenirea și eradicarea multor boli comune care pot fi prevenite prin vaccinare. Cu toate acestea, în fiecare an, erorile de depozitare și manipulare au ca rezultat revaccinarea multor pacienți și pierderi financiare semnificative cauzate de vaccinuri irosite.

 

Nerespectarea conditiilor corecte de transport a vaccinurilor poate reduce puterea vaccinului, rezultând reacții imunitare inadecvate la pacienți și protecție slabă împotriva bolilor.

O alta consecinta importanta a compromiterii vaccinurilor la transport sau depozitare și manipulare este inducerea eronata catre pierderea increderii în vaccinuri sau in furnizorii de vaccinuri, ceea ce are urmari grave pentru sanatatea populatiei, mai ales in conditiile in care experientele personale se "rostogolesc" rapid pe retelele de socializare on-line.

 

Fiecare persoana implicata in transportul, depozitarea sau manevrarea vaccinurilor, trebuie sa fie informata despre regulile care se aplica și instruita cu privire la aplicarea si mentinerea lor, precum si cu privire la consecintele care rezulta din neaplicarea sau nerespectarea acestor reguli.

 

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) recomandarile privind conditiile de transport al vaccinurilor sunt urmatoarele:
1. Toate vehiculele frigorifice sa fie echipate cu un dispozitiv de monitorizare continua a temperaturii, care sa permita ca datele inregistrate pe timpul transportului sa fie descarcate si tiparite. Masinile de transport ar trebui sa fie echipate in cabina cu sisteme de alarma cu indicatori vizuali si auditivi precum si un ecran de monitorizare a temperaturii din compartimentul frigorific. Echipamentul de monitorizare a temperaturii trebuie sa contina un dispozitiv de tiparire pe hartie, deoarece acest lucru permite conducatorului auto sa emita o dovada a temperaturii pana la momentul livrarii catre fiecare depozit.
2. Vehiculele frigorifice trebuie sa fie echipate cu un afisaj în cabina, astfel încat conducatorul auto sa poata verifica temperatura compartimentului frigorific, împreuna cu un dispozitiv electronic portabil de înregistrare a temperaturii (data logger), care poate fi verificat la finalizarea transportului.

 

Pentru monitorizarea continua a temperaturii pe durata transportului sau in depozite, sunt necesare termometre calibrate, indicatoare de inghet (freeze-tag) si dispozitive de monitorizare continua a temperaturii (data logger), pe care le puteti gasi pe https://inregistrator-temperatura.ro/ sau in magazinul on-line al electricfilm.eu:

 

Inregistrator temperatura PDF de unica folosinta 88182 - https://www.electricfilm.eu/magazin-online/ro/inregistratoare-de-temperatura-si-umiditate-relativa/643-inregistrator-temperatura-pdf-de-unica-folosinta-88181.html

 

INREGISTRATOR de temperatura (data logger) cu LCD si RS232 88195 - https://www.electricfilm.eu/magazin-online/ro/inregistratoare-de-temperatura-si-umiditate-relativa/563-inregistrator-de-temperatura-data-logger-cu-lcd-si-rs232-88195.html

 

TERMODIAGRAMA - INREGISTRATOR CU IMPRIMANTA TERMICA [88XXX ELFPRN] - https://inregistrator-temperatura.ro/catalog/termodiagrama-auto-termodiagrama-frig/inregistrator-temperatura-imprimanta-termica-88193-88195-88395-elfprn/


Referinte:
Vaccine Storage and Handling Toolkit - U.S. Department of Health and Human Services - Centers for Disease Control and Prevention - January 2019
https://www.cnscbt.ro/index.php/ghiduri-si-protocoale/proceduri-lant-de-frig
Procedura generala pentru transportul vaccinurilor de la sediul central la nivelul Directiilor de Sanatate Publica judetene si a municipiului Bucuresti - Document elaborat de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile pe baza procedurilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii