ROmedic Cabinete medicale Voluntari Dependență & toxicologie Dependență & toxicologie Voluntari

Dependență & toxicologie în Voluntari

Pentru că sunt tot mai multe VIEȚI CU MERCUR, vieți afectate semnificativ de acest element chimic prezent spontan în jurul nostru, atât în natură (apă, aer, sol), cât și în compoziția unor produse de larg consum. Mercurul este unul dintre cele mai toxice elemente și poate avea efecte nocive asupra sănătății, chiar la doze foarte mici. De aceea, tot mai mulți oameni au o calitate a vieții scăzută și nenumărate suferințe nediagnosticate și, în consecință, netratate, ca urmare a expunerii la mercur.

 

Cele mai importante SURSE DE MERCUR sunt obturațiile de amalgam (plombele argintii), termometrele cu mercur sparte, consumul frecvent de pește și fructe de mare, becurile fluorescente economice, cremele de albire a tenului (pentru pete hiperpigmentare, pistrui) și cremele antirid, soluții pentru lentilele de contact, unele anticoncepționale, picături pentru urechi și nas, mediul de lucru cu mercur: fabrici, laboratoare, cabinete stomatologice.

 

Mercurul este în mod normal ABSENT din corpul uman, dar pentru că suntem expuși constant la mercur, dacă expunerea este mai mare decât capacitatea organismului de eliminare, excesul de mercur se acumulează și se depune în organe și țesuturi, determinând o INTOXICAȚIE CRONICĂ CU MERCUR, cu consecințe nefaste asupra sănătății.

 

INTOXICAȚIA CRONICĂ CU MERCUR este o afecțiune greu de diagnosticat pentru că:

SIMPTOMELE sunt variate, nespecifice, se instalează lent și trec neobservate mult timp; ni se pare normal să fim obosiți, să ne joace feste memoria, să mai avem din când în când furnicături, insomnie sau somnolență, neliniște sau depresie fără vreun motiv anume. Cu timpul, simptomele se accentuează, devin tot mai chinuitoare: insomnie, anxietate, atacuri de panică, depresie, arsuri, tremor, schimbări emoționale și cognitive (deteriorarea relațiilor interpersonale, reducerea capacității de funcționare cotidiană, deteriorarea intelectuală, diminuarea gândirii clare), tulburări endocrine, imune, neurologice, și nu pot fi încadrate într-un diagnostic anume.

 

METODELE DE DETECTARE a mercurului în sânge și urină sunt mai puțin relevante pentru intoxicația cronică, având în vedere că mercurul circulă în sânge până la 45 de zile, după care se depune în țesuturi, inclusiv în creier, și nu poate fi evidențiat în mod direct și nici măsurat cantitativ mercurul depus de-a lungul anilor în organe si țesuturi. Dar asta nu înseamnă că nu există și că nu produce leziuni în țesuturile unde s-a depus, ducând la deteriorarea treptată a celulelor, țesuturilor, cu apariția simptomelor severe și a bolilor debilitante precum Parkinson, Alzheimer, scleroză multiplă, boli autoimune, alergii și intoleranțe alimentare de tot felul, oboseală cronică, tulburări ale somnului.

 

De ce NOI?

Opțiunile de tratament pentru intoxicația cronică cu mercur sunt limitate și, utilizate necorespunzător, pot duce chiar la agravarea simptomelor și la deteriorarea și mai mult a stării de sănătate, cu o recuperare mai dificilă și mai îndelungată, și nu neapărat integrală a stării de sănătate, a VIEȚII FĂRĂ MERCUR. 

 

TRATAMENTUL INTOXICAȚIEI CU MERCUR UTILIZEAZĂ AGENȚI CHELATORI, care se leagă puternic de mercurul din sânge și țesuturi, facilitând eliminarea lui de către rinichi și ficat. Singurii 3 agenți chelatori eficienți sunt DMSA, DMPS și ALA. Dar și aceștia, administrați în doze nepotrivite și la intervale nepotrivite, pot înrăutăți starea pacientului prin mobilizarea unei cantități mari de mercur din țesuturi și eliberarea ei înainte de eliminare, cu redistribuirea (depunerea) în alte organe și țesuturi și producerea de noi leziuni la nivelul lor. Alte produse utilizate în prezent pentru tratamentul intoxicației cronice cu mercur nu sunt eficiente, unele dintre ele, precum CHLORELLA, CILANTRO (coriandru), CISTEINĂ, ZEOLIT, NAC și GLUTATION, ducând chiar la agravarea simptomelor.

 

SUCCESUL TRATAMENTULUI, eliminarea mercurului din organe și țesuturi, cu remiterea parțială sau totală a simptomelor, depinde, prin urmare, de chelatorii folosiți, de dozele administrate și de susținerea suplimentară a organismului pentru a face față cu succes tratamentului. Pentru a avea din nou o VIAȚĂ FĂRĂ MERCUR, aveți nevoie de schema de tratament potrivită, de urmărirea tratamentului și ajustarea lui în funcție de evoluție, aveți nevoie de răbdare și de suport emoțional, de ghidare pe toată durata tratamentului. Dar mai ales de înțelegere, încredere, empatie, într-o lume în care cei din jur nu te cred, nu te înțeleg, nu te susțin.

 

Dați-ne telefon, veniți pentru o consultație la Family Clinic, stăm de vorbă pe larg, ne facem un plan și ne ținem de el pentru eliminarea mercurului, dispariția simptomelor si recâștigarea VIEȚII FĂRĂ MERCUR.

 

Sunt dr. Alina MIHAI, medic de medicină generală, și am ajuns să conștientizez și să aprofundez această problemă de sănătate publică în urma unei astfel de experiențe din familie. În ultimii 3 ani am studiat, am înțeles, am învățat și am avut ocazia să văd cum o experiență nefericită se transformă într-una pozitivă, a unei VIEȚI FĂRĂ MERCUR, mult mai frumoasă și mai îmbogățită decât viața de dinainte de mercur. Și pentru că în ultima vreme tot mai mulți oameni în jurul nostru se confruntă cu aceeași problemă, am simțit să ofer din experiența acumulată, să-i ajut pe cei care se regăsesc în cele scrise mai sus, să clarificăm dacă este intoxicație cu mercur, care e tratamentul potrivit și care este suportul necesar, medical, psihologic și organizatoric, pentru a-și recâștiga VIAȚA FĂRĂ MERCUR.



 
Programare