ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Sexologie Sexologie Constanta

Psihoterapie de grup pentru adulți

Autor: Fluture Ludmila

PSIHOTERAPIE DE GRUP PENTRU ADULȚI

 

      O alternativă la psihoterapia individuală este psihoterapia de grup, o modalitate economică și eficientă de terapie. Aceasta presupune interacțiunea dintre mai multe persoane și ofera o experiență umană profundă, o bogatie de informații și suport psihologic. În grup devin ușor vizibile tiparele de comportament, pe marginea cărora se pot formula eficient concluzii și se pot face intervenții mai precise și mai rapide decât în terapia individuală. Din acest motiv, multe persoane găsesc grupurile de terapie extrem de folositoare și eficiente.

      Pentru persoanele cu dificultăți de relaționare/comunicare, manifestate prin izolare/singurătate sau incapacitatea de a construi și menține relații sănătoase terapia de grup se dovedete o excelentă oportunitate în dezvoltarea relațiilor și abilităților interpersonale.

      De asemenea, în această formă de terapie pot fi abordate: dezechilibrul interior, lipsa sentimentului de sens și armonie, relațiile patologice, depresia, stresul, anxietatea, fobia, stima de sine scazută, atacurile de panică, tulburările alimentare, epuizarea profesională, izolarea și sentimentul de singurătate, traumele existențiale etc.

      Într-un grup, împreună cu ceilalți se construiește un mediu sigur/suportiv, confidențial, unde există mai multe oportunități: identificarea tiparului funcțional de bază; identificarea cauzelor și efectelor comportamentelor dezadaptative; învățarea de noi practici și comportamente adaptative; învățarea interpersonală; testarea realității; schimbarea tiparului funcțional de bază; dezvoltarea sentimentului de apartenență și acceptare, înțelegere și suport etc.

      Psihoterapia de grup este susținută de un psihoterapeut cu experiență atât în terapia individuală cât și terapia de grup.

      Vă invit, să vă alăturați grupului de persoane interesate de îmbunătățirea relației cu ei înșiși, dezvoltarea relațiilor armonioase cu ceilalți și schimbarea scenariului de viață.

      Activitatea se va desfășura în cadrul întâlnirilor săptămânale, în fiecare marți între orele 18.00 – 20.00, la sediul Cabinetului de Psihoterapie din Constanța, Aleea Zmeurei 14, bl. U3, ap. 4. Înscrierile se realizează în limita a 10 locuri disponibile, la numărul de telefon 0732147890. Costul unei întâlniri este de 100 lei.

 

 

 
Programare