ROmedic Cabinete medicale Brașov Cabinete Psihologie Psihologie Brașov

Când este nevoie de un psiholog?

 

Încă din copilărie învățăm să renunțăm la părți din noi și, de cele mai multe ori, ne conformăm pentru a fi acceptați, iubiți și pentru a ne simți în siguranță. Pe tot parcursul dezvoltării multe din lucrurile pe care le facem sunt pentru că „trebuie” să le facem, sau pentru că „trebuie” să fim într-un anume fel pentru a place, pentru a ne integra, pentru a ne găsi un loc în familie sau în grupul de egali. Încetul cu încetul, încercăm atât de mult să corespundem, încât uităm cine suntem cu adevărat. Devenim astfel blocați, pendulând între ceea ce „ar trebui” să fim și ceea ce credem noi că „suntem”, fără a ne identifica în întregime cu nici una din cele două stări, iar această stare conflictuală este cea care ne determină de multe ori să apelăm la psihoterapie.

 

Ca și cum asta nu ar fi suficient, societatea în care trăim este în continuă schimbare și necesită din partea noastră eforturi de adaptare uneori peste puterile noastre. Stresul și presiunile emoționale sub o formă sau alta fac deja parte din viața noastră zilnică atât de mult încât uităm că sunt acolo, până în momentul în care corpul nostru începe să dea semne de oboseală, poate chiar de boală, mintea noastră are dificultăți în a se adapta flexibil la realitate, reacționăm într-un mod care nu ne reprezintă, iar sufletul nostru plânge sub vălul greoi al depresiei sau este chinuit de îndoieli, conflicte și alte anxietăți pe care ceilalți cu greu par a le înțelege.

 

Iar atunci când copiii sunt prinși la mijloc, lucrurile devin și mai complicate: copilul devine un simptom al familiei și preia asupra sa întreaga povară emoțională a familiei, modele de reacție și de comportament disfuncționale, fie sub forma unor tulburări de internalizare (probleme afective, anxietate, depresie), fie sub forma unor tulburări de externalizare (ADHD, tulburări de conduită, agresivitate etc.).

 

Când oricare din aceste dificultăți apare în viața ta, sau orice alte dificultăți care nu sunt de ordin medical, sau care sunt de ordin medical și aduc după sine o suferință marcantă, este momentul să apelezi la un psiholog sau la un psihoterapeut pentru a facilita vindecarea, schimbarea și echilibrul de care tu sau familia ta are uneori atât de mare nevoie! Te aștept cu drag!

 

 

Servicii oferite

 

-  Psihoterapie pentru copil, adult, cuplu, familie;

-  Psihodiagnostic și evaluare clinică;

-  Consiliere psihologică;

-  Consilierea cuplului parental;

-  Programul de educație parentală „Circle of Security” / „Cercul Siguranței”;

-  Dezvoltare personală.

Ultimele recomandări de la pacienți:

26-09-2020
Prutica Mariana, 44 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Santeti cea mai tare si cea mai buna pshioloaga. Ma bucur ca v-am cunoscut. Nu credeam ca mai exista oameni buni dar dvtra mi-ati aratat acest lucru prin felul in care v-ati comportat cu mine. Multumesc mult de tot. Oricine ar veni la dvtra va fi multumit de serviciile pe care le oferiti. Acestea sant cuvintele mele din inima.

26-09-2020
Prutica Mariana, 44 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Santeti cea mai tare si cea mai buna pshioloaga. Ma bucur ca v-am cunoscut. Nu credeam ca mai exista oameni buni dar dvtra mi-ati aratat acest lucru prin felul in care ati dovedit pt mine asa ceva.

10-07-2020
Gramisteanu Flavia, 27 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Un medic cu experiență și profesionalism.
Explicații foarte clare.


Toate recomandările

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare