ROmedic Cabinete medicale Oradea Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Oradea

De ce femeile trec prin criza varstei la 30 de ani si barbatii la 40?

De ce femeile trec prin criza varstei la 30 de ani si barbatii la 40?

Se vorbeste foarte des de criza barbatilor la 40 de ani, dar se pare că si femeile trec peste un prag psihologic atunci când împlinesc vârsta de 30 de ani și începe să îi ticăie ceasul biologic.

 

Simptomele acestei crize pot varia de la un individ la altul, in functie de sanatate si de experientele anterioare. De obicei, o criză apare când se încheie o etapă din viață și începe alta, iar realitatea pe care o persoană o trăiește acum, comparativ cu cea de la o vârstă mai fragedă, nu mai este mulțumitoare, fie că vorbim de planul carierei, familiei sau al relațiilor.

 

Cum se manifesta criza de 30 de ani?

 

De obicei, la aceasta varsta, barbatii nu sunt incercati de crize. Din contră, pentru ei pare să fie perioada de glorie, când sunt și în ascensiune profesională și simt că pot avea orice femeie doresc, și tinere, și trecute de prima tinerețe. 

 

In schimb, pentru femei, varsta de 30 de ani este o piatră de încercare chiar și pentru cele mai încrezătoare femei. Ceasul biologic” îi spune femeii că nu mai poate întârzia în a fi mamă, sarcina aceasta devine fundamentală. Și statusul relației devine o sursă zilnică de anxietate. Brusc, o femeie poate deveni nemulțumită de cum decurge o relație de lungă durată sau că nu a avut prea multe întâlniri la 20 de ani.

 

Ce semne are criza de 40 de ani?

 

La femei, criza poate apărea mai târziu de 40 de ani, în funcție de apropierea de menopauză, ce provoacă simptome fizice neplăcute, cu un impact psihic puternic.

 

Criza bărbatului de 40 de ani apare când relația cu partenera devine monotonă și simte că nu mai are prospețimea de altădată, care îi certifica masculinitatea. Pentru a-și satisface această nevoie, începe brusc să aibă mai multă grijă de aspectul fizic și să aibă relații cu femei mult mai tinere ca el. De multe ori, sunt doar niște crize care vor fi depășite, poate să fie doar un val. Dacă e suficient de matură relația cu partenera, aceasta îl poate ajuta să treacă mai departe, iar dacă este defectuoasă, de obicei se produc rupturi.

 

Mai multe informatii pe aceasta tema puteti citi accesand urmatorul link: https://psihoterapieoradea.wordpress.com/2018/01/12/de-ce-criza-femeilor-la-30-de-ani-si-a-bartatilor-la-40-de-ani/.

 
Programare