ROmedic Cabinete medicale Slobozia Cabinete Psihologie Psihologie Slobozia

“Nu pentru ca lucrurile sunt dificile nu indraznim, ci, pentru ca nu indraznim, lucrurile sunt dificile!” Seneca

 

Principala preocupare atunci cand am deschis acest Cabinet Individual de Psihologie a fost - OMUL. Atât persoana, ca individualitate minunată si irepetabila în sine, cât şi persoana ca parte a unui grup  – familie, prieteni, colegi de serviciu.

Cred că fiecare persoană are în interiorul ei mugurele dezvoltării armonioase şi continue, a cărui înflorire se traduce prin împlinirea propriului potenţial. În viaţă apar însă elemente, de multe ori neaşteptate, care pot afecta evoluţia, stabilitatea şi creşterea interioară, creând senzaţia de nesiguranţă, de neîncredere , sentimentul de neîmplinire şi credinţa  că  sensul vieţii e pierdut. Fiecare persoană trece în mod firesc prin momente de îndoială de sine, de tristeţe, însa uneori aceste sentimente şi stări negative  nu trec de la sine, dimpotrivă,  persistă,   se adâncesc. Uneori conflictele interioare nu se rezolvă atât de uşor.

În aceste  cazuri, consilierea şi psihoterapia îşi intră în rol, acela de  a interveni în ameliorarea perioadei de impas, sau chiar a crizei existenţiale şi personale.

În acest proces terapeutul, participă atât prin cunoştinţele sale de specialitate, cât şi cu întreaga sa persoană, autentică şi deschisă. Astfel, în cabinetul psihologic, se creează un mediu sigur,  bazat pe confidenţialitate şi încredere, în care ambele persoane implicate: client şi terapeut, lucrează împreună pentru  ameliorarea impasului în care se află clientul, spre găsirea sau regăsirea confortului şi a bucuriei de a fi propria persoana, înspre schimbare, respectand întotdeauna ritmul clientului şi direcţia dorită de acesta.

 

Aşadar, solutiile, căile de rezolvare vin din partea clientului, rolul terapeutului fiind acela de a potenţa şi de a provoca autoanaliza şi găsirea de răspunsuri şi de soluţii. Procesul terapeutic poate fi de folos pentru a învăţa adaptarea creativă la realitate si modalităţi de evitare a unora dintre impasurile viitoare.

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare