ROmedic Cabinete medicale Satu Mare Cabinete Ecografie Ecografie Satu Mare

Elastografia - părţi moi

Elastografia - părţi moi

Este o metodă nouă pentru depistarea cancerului tiroidian şi mamar. Între leziunile canceroase şi cele necanceroase există o diferenţă de duritate şi elasticitate care poate fi cuantificată cu ajutorul elastografiei.

 

Nodulul malign (cancerul) este de peste 10 ori mai dur decât nodulul benign (necanceros), acest lucru fiind pus în valoare cu ajutorul elastografiei. Nodulii depistaţi maligni prin elastografie sunt în proporţie de 70 - 80% cancere.

 

Aceşti pacienţi vor fi trataţi chirurgical, nemaifiind obligatorie efectuarea puncţiei biopsie preoperator. Se grăbeşte astfel operaţia numai unde este necesar, şi se evită operaţiile inutile. Nodulii depistaţi benigni prin elastografie sunt intotdeauna inofensivi, deci nu vor fi trataţi chirurgical, eliminându-se în felul acesta operaţiile excesive.

 

Prin elastografie se poate aprecia şi suprafaţa de extindere a ţesutului canceros care de cele mai multe ori este mai mare decât cea palpabilă sau vizibilă prin ecografia obişnuită, sporind în felul acesta şansele de reuşită a intervenţiei chirurgicale.

 
Programare