ROmedic Cabinete medicale Timisoara Cabinete Medicină generală Medicină generală Timisoara

Ejaculare Precoce – Cauze, Tratament, Diagnostic!

Ejaculare Precoce – Cauze, Tratament, Diagnostic!

Domeniul disfunctiilor sexuale masculine si mai ales cand vorbim despre ejaculare precoce, este plin de prejudecati. Oamenii pot avea multe idei preconcepute, fixate bine in minte. Mai multe prejudecati de acest gen ii poate bloca la un moment dat, din punct de vedere sexual prin diminuarea nivelului de satisfactie.


Nu exista un standard al duratei actului sexual, exista doar date statistice. Este posibil ca un cuplu sa prefere ca actul sexual sa dureze mai mult iar alteori sa-si doreasca ceva intens care sa dureze doar 4 minute. Satisfactia este rezultatul final pe care trebuie sa il aibe in vedere orice cuplu atunci cand vorbim de o evaluare. Ejacualrea trebuie sa fie fenomenul care se produce atunci cand doreste partenera, pentru ca barbatii sunt mai excitabili si placerea sexuala apare mai repede comparativ cu femeile pentru care poate sa dureze mult mai mult. Daca barbatul nu este atent ce se intampla cu partenera in timpul actului sexual, este posibil sa-I produca neajunsuri deoarece trebuie sa se ajunga la punctual in care si femeia are posibilitatea sa-si elibereze energia acumulata.


Foarte predispusi la ejaculare precoce sunt barbatii foarte activi in viata de zi cu zi, putem lua exemplu indivizi care conduc firme, au functii importante, oameni care sunt mereu foarte ocupati si sunt intr-o lupta continua cu timpul.
Acest gen de persoana este tipul de barbat predispus si la afectiuni cardiovasculare si care este de asemena, intr-o stare de oboseala cronica. Sistemul nervos este o structura coerenta, in care toti neuronii comunica si au anumite caracteristici comune.

 

Ce simte un barbat care sufera de ejaculare precoce?

Practic este o problema de sensibilitate, exista o sensibilitate prea mare a organului sexual masculine. Indiferent ce ar face, unde s-ar uita, ce ar gandi, pur si simplu fenomenul se produce foarte repede fara a putea sa fie controlat intr-un fel datorita unei sensibilitati foarte mari.
In acest caz nervi receptori transmit informatia spre neuroni care astfel ajunge la nivelul scoartei cerebrale, moment in care se constientizeaza senzatia. Daca toti neuronii sunt ceva mai sensibili din cauza unei oarecare stari de oboseala si stres cronice, toate senzatiile sunt percepute mult mai acut. Un nivel de stres zilnic cu doar 5% mai ridicat decat normal se acumuleaza in timp si va ajunge la un nivel foarte ridicat, mai ales daca nu respectam si timpii de refacere. De aici rezulta o sensibiliate mai mare care se pastreaza cronic si astfel rezulta ejaculare precoce.


Ejaculare precoce – se trateaza atat organic cat si psihic. Prin suplimente alimentare, vitamin si alimentatie nu facem decat sa reparam anumite deficient dar nu tratam afectiunea. Pentru ca tratamentul sa fie complet trebuie sa eliminam cauza care sta la baza afectiunii. Cauzele ejacularii precoce sunt legate de viata de zi cu zi a individului, pe perioade lungi. Prin urmare un tratament corect se bazeaza atat pe un stil de viata sanatos, fara excese si cu un timp de refacere rezonabil, cat si pe tratamente medicale care sa repare anumite daune deja produse in organismul pacientului. La acestea se adauga si consilierea psihologica a pacientului.


Durata tratamentului variaza in functie de evolutia afectiunii si in functie de fiecare pacient. Pacientul descopera ca aceste tratamente fac ca starea sa de sanatate sa se imbunatateasca in anasamblu si acest tip de tratament devine placut, pacientii continua sa vina la clinica noastra pentru ca isi doresc o optimizare si performante superioare in viata lor sexuala.

 
Programare