ROmedic Cabinete medicale Brasov Homeopatie Homeopatie Brasov

Homeopatie în Brasov

“Nu exista boli, ci bolnavi” (Hipocrate).

În zilele noastre, poate mai mult ca oricând, avem nevoie de soluţii naturale care să stimuleze sistemul imun în vederea vindecării.

În cei peste 200 de ani de la descoperirea, de către Dr. S. Hahnemann, a homeopatiei, numeroasele studii şi practica au confirmat că remediile homeopate, în mâna unui medic bun, sunt foarte eficiente, fiind un sistem medical ştiinţific bine fundamentat, recunoscut pe plan mondial şi practicat oficial în România de către medici cu pregătire postuniversitară de specialitate.

Homeopatia este o ramura a medicinei care abordează pacientul integral (medicină holistică); tratează cauzele profunde ale bolilor prin stimularea capacităţii naturale de autovindecare a organismului, însă nu se substituie unui mod de viaţă sănătos care respectă o alimentaţie corectă, mişcare zilnică, odihna necesară şi, poate cel mai important şi foarte neglijat în lumea haotică de astăzi, respectarea unor valori morale şi spirituale.

În homeopatie, doctorul nu vede boala ca pe o problemă locală ci ca pe o pierdere a armoniei întregului organism. Medicul homeopat foloseşte doze infinitezimale ale unor substanţe din regnul mineral, vegetal sau animal. Medicamentele homeopate se prepară prin diluţii şi sucusiuni (agitări) succesive. Acele doze infinitezimale nu au acţiune chimică, nu sunt toxice.

Fiecare persoană are o susceptibilitate crescută de a reacţiona la un remediu anume pe care medicul homeopat trebuie să-l  aleagă  pe baza tuturor simptomelor prezentate.

Deci, dificultatea constă în primul rând în a alege remediul potrivit fiecărui pacient. Acesta este motivul pentru care consultaţia homeopatică iniţială durează, de obicei, aproximativ o oră, în cursul căreia medicul homeopat se interesează despre numeroase amănunte ce ţin nu doar de boala pentru care pacientul a venit să-l consulte, ci şi de simptome generale, tendinţe patologice, trăsături de caracter, obiceiuri, preferinţe alimentare, sociale, artistice, înclinaţii emoţionale şi multe altele.

Medicamentul homeopat doar iniţiază procesul de vindecare, proces care este îndeplinit de forţa vitală a pacientului. Ca urmare, pacienţii cu forţă vitală bună vor avea o vindecare mai rapidă şi de durată.

V-aţi întrebat vreodată de ce creşte temperatura într-o infecţie? Oare corpul nostru nu ştie ce să facă şi acţionează într-un mod greşit?

Prin febră, pe de o parte, sunt distruşi microbii care sunt mult mai sensibili decât celulele proprii la temperaturi ridicate, iar pe de altă parte sunt activate mecanisme ale sistemului imun în vederea producerii de anticorpi contra aceloraşi microbi. Când administrăm un antitermic, în loc să ajutăm organismul să depăşească boala noi îi blocăm încercarea sa de vindecare.

Omul este creat într-un mod minunat cu un sistem inteligent de apărare care din nefericire de cele mai multe ori este ignorat sau neînţeles.

Spre deosebire de medicina clasică în care simptomele sunt considerate duşmani şi trebuie îndepărtate cu orice preţ, în homeopatie aceste simptome sunt recunoscute a fi metode de apărare în lupta cu diferitele stresuri fie ele pe plan fizic, pe plan emoţional sau mental. Din punctul de vedere al homeopatiei, orice boală este considerată un dezechilibru energetic care apare la nivelul forţei vitale, o modificare a acesteia, iar simptomele sunt expresia mecanismelor de apărare ale organismului afectat.

Deoarece simptomele reprezintă apărarea organismului, în loc de a le supresa cu medicamente cu un grad diferit de toxicitate, medicul homeopat caută un remediu care să le imite.

Un principiu important în homeopatie este cel al similitudinii, adică o substanţă care în doza ponderală (suficientă) produce unei persoane sănătoase anumite simptome, administrată în doze homeopate va ajuta la vindecarea unui bolnav care prezintă aceleaşi simptome. Cu alte cuvinte, “cui pe cui se scoate”.

Medicamentele homeopate sunt disponibile sub formă de granule sau soluţii. Pe etichetă, în afara denumirii remediului, sunt înscrise diluţia sau potenţa remediului şi tipul de diluţie, după modul de preparare. Exemple: HamamelisD (sau X) 3 este a treia diluţie decimală de hamamelis; mercurius solubilisCH 200 este a 200-a diluţie centesimală hahnemaniană de mercurius solubilis. 

Modul de administrare – cantitatea, frecvenţa, orarul sunt stabilite de către homeopat.

Sunt câteva recomandări pentru pacienţi, care în general nu sunt considerate ca fiind dificil de respectat: nu se mănâncă şi nu se  bea nimic cel putin 30 minute înainte şi după medicament, nu se mai folosesc produse care contin mentă, mentol si camfor (în cazul anumitor pacienţi se pot adăuga restrcţii individualizate) - deoarece pot antidota efectul remediului. Granulele se ţin în gură (sublingual dacă se poate) până cand se topesc. Sugarii pot primi remediul dizolvat intr-o cantitate mică de apă plată.

Granulele homeopate nu se ating cu mâna în timpul administrării ci se pun sub limbă sau în apa plata de dizolvat, direct din căpăcelul tubului. Tubul se ţine cu capacul în jos, se roteşte capacul faţă de tub şi la fiecare rotaţie cade câte o granulă în capac, iar după ce ajung în capacul transparent numărul prescris de granule, tubul se deschide în aceeaşi poziţie şi granulele se administrează direct din capac.

Păstrarea medicamentelor homeopate trebuie să fie la temperatura camerei, cât mai departe de surse de câmp electromagnetic (telefonul celular, computer, sursa de internet, electrocasnice precum frigider sau televizor), în spaţii fără umiditate crescută.

Listă servicii:

 
Programare