MedLife Medici's, The Simple History of Care: Medici's s-a născut în melanjul Timișoarei, la intersecția dintre rigoarea germană a secolelor de administrație imperială Habsburgică cu creativitatea, căldura și emoția freamătului latin, profund românesc, 
”rigoare germană în dichis bănățean”.
ROmedic Cabinete medicale Timișoara Cabinete Andrologie Andrologie Timișoara

NUTRITIE: ”Ce este DIETETICA pentru mine?”

NUTRITIE: ”Ce este DIETETICA pentru mine?”
Autor: Dr.Biolog Lavinia Bratu, consilier nutriție, terapeut în medicină alternativă

https://provincialul.ro/cronici-diverse/ce-este-dietetica-pentru-mine/

 

Lavinia consiliază cu succes oamenii către un stil de viață sănătos: schimbarea regimului alimentar, redobândirea bunei energii, tratamente complementare în diferite afecțiuni prin dietă și fitoterapie, scăparea de kilogramele în plus și redobândirea formelor frumoase, mai mult decât atât, redobândirea încrederii în sine.

 

O bună adaptare și înțelegere a vieții, o formă de înțelepciune, paradigma adaptării noastre cât mai bine la mediu, aproape de simplitatea firească a lui A FI, aproape de natură. A trăi bine înseamnă a ne bucura de cât mai multe clipe prezente ale vieții, conștienți fiind de ele, iar a mânca mai puțin si mai simplu, înseamnă una dintre formele prin care viața se simplifică mult.

Ritmul universal de a fi într-o excelentă formă este cel de eliminare a gândurilor negative – față de propria realitate și față de ce este în jurul nostru -, este cel de adoptare a unei poziții conciliante și cumpătate, este cel în care dobândim respect și recunoștință pentru viața noastră si a celor de lângă noi. Nu putem vorbi de o sănătate bună sau de evoluție, dacă nu simțim bucurie și un pic de plăcere, nu-i așa? Iar plăcerea firească și bucuria vieții vin din lucruri simple, neașteptat de simple și firești. Rătăcit este acest termen, pierdut printre atâtea programări, întâlniri, căutări, frustrări, încercări, termene limită. Suntem stresați, mereu grăbiți și prea ocupați, iar acestea toate ne iau din simplitatea firească a vieții. Trăim într-o societate a urgenţei, dominată de o mentalitate a rezolvărilor rapide, și de aceea ne vine greu să acceptăm că, o sănătate și o stare bună, nu ne pot fi puse la dispoziţie pe moment, imediat sau la cerere. Ele se construiesc și se descoperă.

 

”Dacă ar fi sa reproșez ceva perioadei actuale, este că ne îndepărtează de la A TRĂI simplitatea fireasca a vieții”, spunea Andrei Pleșu…

Da, viața întreagă este un miracol și simplitatea ei este de descoperit! Atunci când este vorba de regimul alimentar, specia umană a trecut printr-o experiență de gravă involuție în ceea ce privește obiceiurile alimentare, involuție declanșată de aclamatul început al civilizației, eveniment care a creat o separare permanentă între om și natură, din păcate. Evoluția umană, în adaptabilitate materială și spațială are o evoluție clară, incontestabilă! Mai puțin, și ne mutăm pe Marte, ne îngrămădim să ajugem tot mai mulți și mai repede pe Lună… Nimic rău în asta, admirabil, însă partea noastră umană, latura simplă din noi, oare cu ea, cum rămâne? Un echilibru ne-ar prinde de minune, ne-ar aduce mai aproape ”evoluția” de adevărata noastră noblețe și ne-ar putea aduce chiar înapoi și echilibrul cu natura. Cotitura în care ne aflăm poate fi un progres, de vom înțelege doar un amănunt esențial: mai mult înseamnă mai puțin din altceva…și mai puțin poate fi, de cele mai multe ori, o cale simplă și exactă…

 

Evoluție prin simplitate!

Acum, am face un mare pas de am aplica această simplitate în gândurile noastre, în alimentația zilnică, în igiena spirituală. Iar, dacă mediul înconjurător a devenit ușor artificial să-l transformăm din nou în ”cât mai natural”! Se simte nevoia unei abordări atotcuprinzătoare, cauzale, care să aibă central formarea și însușirea unui mod de viaţă sanogen, din care să nu lipsească igiena sufletească și spirituală. Pledoaria mea este o pledoarie pentru viață, pentru frumusețea simplității ei și pentru conștientizare stării interioare a fiecăruia dintre noi. Adaptabilitatea la mediu se face cumva destul de nefiresc, oamenii depășesc măsura în tot ceea ce fac: mănâncă prea mult, beau prea mult, fumează prea mult, cheltuiesc prea mult, petrec prea mult timp lucrând. Și, de trăit, când mai trăim, cu adevărat? Iată o întrebare ce ne-am putea-o pune mulți dintre noi și ce greu de împărtășit ar putea fi răspunsul… Avem în noi tot, avem cu noi tot, să așternem cu bucurie și conștiență întreaga călătorie. Nu exista sănătate fără conștiință. Relația fiecăruia dintre noi cu propriul corp este mai intimă decât relația cu soțul, soția, colegii de serviciu sau copiii nostri. Dacă acest corp este neglijat, nu funcționează bine, atunci nimic nu se armonizează. Lipsa înțelegerii și absența cunoașterii descalifică mult profilaxia bolilor, iar modul în care trăim, ne vorbește și de modul în care ne hrănim, de cine suntem și cum suntem fiecare dintre noi… culoarea sufletului nostru!

 

Învățăm să trăim, învățăm să ne hrănim, învățăm să ne bucurăm…

Ce este cu adevarat important? Deplina conștiință, atenția către ce simțim și gândim. Puterea de a fi prezenți în propria viață! A mânca bine înseamnă a mânca delicat, lent, respectând hrana și corpul. A controla felul în care mâncăm înseamnă a ne controla greutatea, iar a controla greutatea înseamnă a îngriji de sănătate. Degustati mâncarea, conștientizați gustul, bucurați-vă de energia și starea căpătată. Deși este greu de imaginat, stă în puterea fiecăruia menținerea sănătății și recăpătarea stărilor de bine si bucurie în fața vieții. (Articol preluat de pe blogul personal: www.lavi-enrose.com)

 

Dr. Biolog Lavinia Melania Bratu – consilier nutriție, terapeut în medicină alternativă

 
Programare