ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Stomatologie Stomatologie Bucuresti

5 motive sa porti un aparat dentar

5 motive sa porti un aparat dentar

Ortodontia este specialitatea stomatologiei ce presupune diagnosticarea, preventia si tratamentul iregularitatilor dentare si faciale. Aceasta se ocupa cu studiul si tratamentul malocluziilor (muscaturilor incorecte), care pot fi rezultatul pozitiei incorecte a dintilor sau inconcordantei arcadelor dentare. Bracketsii, aliniatoarele si alte tipuri de aparate ortodontice sau ortopedice sunt utilizate pentru corectarea anomaliilor prin miscarea dintilor si a oaselor.


In cazul copiilor, un aparat dentar poate corecta in perioada de crestere inconcordantele maxilarelor, poate sa ghideze eruptia dintilor permanenti cat mai aproape de pozitia lor corecta, in asa fel incat in momentul in care toti dintii permanenti au erupt sa nu mai fie cazul de alte corectii, sau necesitatea corectiilor sa fie minima.


In cazul adultilor, un aparat dentar poate corecta pozitia incorecta a dintilor, cat si ocluzia (muscatura), insa nu poate corecta incongruente osoase. Acesta pregateste pacientul pentru ca o incongruenta majora osoasa sa poata fi corectata chirurgical intr-un anumit moment al tratamentului ortodontic.


La terminarea tratamentului ortodontic, specialistul in ortodontie va avea grija sa efectueze si albirea dintilor.

 

Motivele pentru care ar fi bine sa porti un aparat dentar:
1. Un zambet de invidiat. Desi tratamentul poate dura o perioada lunga de timp, alegerea unui aparat dentar poate reda zambetul pe care ti l-ai dorit din totdeauna. Vei putea zambi fara a-ti ascunde dantura si vei avea mult mai multa incredere in tine.
2. Functionalitate corecta. Avand in vedere ca aproximativ 2% din populatia globului au dintii perfecti, trebuie sa ne ingrijoram atunci cand aspectul estetic al danturii noastre are de suferit. Indreptarea dintilor nu reprezinta doar estetica. Principalul punct care se urmareste intr-un tratament ortodontic este obtinerea unei functionalitati corecte. Daca functioneaza bine, este si frumos, insa acest lucru nu se aplica si invers. Daca este frumos nu inseamna neaparat ca este si functional.
3. Il poti purta la orice varsta. Dintii aflati in pozitie incorecta, precum si muscatura incorecta se pot corecta la orice varsta, copil sau adult. Problemele de ortodontie se pot rezolva mult mai usor in perioada copilariei, in perioada de crestere, dar nu este exclusa remedierea lor si in perioada adulta.
4. Muscatura corecta. Beneficiul cel mai important este o muscatura corecta, care este mai putin expusa la formarea cariilor, a fracturilor dentare, a problemelor parodontale.
5. Digestie mai buna. Cercetari facute in diverse centre de cercetare (Universitatea Baylor – facultatea de stomatologie), au descoperit ca malocluziile (nealinierea dintilor sau relatia incorecta dintre dintii celor doua arcade dentare) interfereaza cu abilitatea de a mesteca si de a rupe alimentele, lucru care ne afecteaza digestia si pana la urma sanatatea generala a organismului.

 

Pretul pentru un aparat dentar poate varia in functie de complexitatea interventiei. Clinica dentara Ortodent iti ofera cele mai bune servicii pentru ca tu sa ai zambetul pe care ti l-ai dorit din totdeauna!

 
Programare