ROmedic Firme medicale Proteze si echipamente persoane cu dizabilitati

MOBILAS - CONCEPT INTEGRATIV NEURO-ORTOPEDIC

MOBILAS - CONCEPT INTEGRATIV NEURO-ORTOPEDIC
MOBILAS® este un sistem inovator de susţinere a mâinii şi de mobilizare în cazul parezelor. El a fost dezvoltat de terapeuţi pentru a se adresa nevoilor specifice de mobilizare şi activare a membrului superior afectat de hemipareză.
MOBILAS® poate fi folosit în stadiul acut pentru efectuarea exerciţiilor terapeutice de către pacienţi, într-o gamă largă de condiţii de recuperare.
MOBILAS® este un sistem nou care îndeplineşte cel mai bine cerinţele unui management modern şi flexibil al mobilizării mâinii. El poate fi combinat cu un program de exerciţii bazat pe studii clinice confirmate.
MOBILAS® este alcătuit dintr-un disc acoperit cu un material textil. Designul special al suportului palmar permite obţinerea unei posturări optime pentru aproape orice formă a mâinii. Efectele pozitive ale mişcărilor, efectuate într-un mod continuu şi fără impact
asupra articulaţiilor, sunt susţinute de experienţa terapeutică şi sunt dovedite de studiile clinice.
Mobilizarea activă oferă pacientului posibilitatea de a participa în mod activ la recuperarea motorie şi să-şi asume răspunderea participării la programul de recuperare. Astfel, cu ajutorul unui program specific, aproape orice pacient hemiparetic îşi poate lua la propriu "soarta" în propriile mâini.
Programul de exerciţii este structurat pe nivele. Astfel toţi pacienţii pot să-şi facă singuri exerciţiile corespunzătoare fiecărui caz în parte şi nivel de dificultate asociat. Programul de exerciţii ar trebui folosit ca un îndrumător şi un ghid terapeutic pentru recuperarea funcţională a membrelor superioare. Acest program acoperă toate stagiile terapiei de la posturare până la exerciţiile de motricitate fină.