ROmedic Cabinete medicale București Cabinete Kinetoterapie, Medicină fizică și de reabilitare Kinetoterapie, Medicină fizică și de reabilitare București

Infiltrații PRP

Infiltrații PRP

Infiltrații cu PRP (plasma îmbogățită cu trombocite)/ Terapia Vampir

 

Terapia cu PRP este o terapie de nouă generație, preferată foarte mult de sportivii din întreaga lume, datorită capacității de grăbire a vindecării, ce le permite acestora întoarcerea mai rapidă în competiții. Faimosul jucător de tenis, Rafael Nadal a utilizat terapia PRP pentru recuperarea unei leziuni de genunchi, Tiger Woods a folosit PRP încă din faza de testare, cu rezultate bune, iar Simona Halep a utilizat terapia revoluționară cu PRP pentru recuperarea unei leziuni de gleznă.

 

Acum terapia este disponibilă în Policlinica BABA NOVAC și nu se adresează doar patologiei sportive.

 

Plachetele sunt elemente ale sângelui care conțin factori de creștere esențiali în procesul de reparație tisulară. PRP, conține o concentrație de plachete de până la 10 ori mai mare decât cea a sângelui, stimulând mecanismele de refacere de la nivelul structurilor musculo-ligamentare.

 

Obtinerea PRP: se face prin recoltarea a 7-15 ml de sânge venos de la pacient, care se centrifughează și se injectează apoi la locul leziunii.

 

După infiltrație: la 2-3 zile, va începe un proces de inflamație, secundar căruia se vor elibera la locul injectării și factori de creștere. Ulterior, începe un proces de regenerare ale cărui beneficii maxime se resimt în aproximativ 2 luni în cazul artrozelor, prin creșterea numărului de elemente de la nivelul cartilajului.

 

Prezintă beneficii în tratarea următoarelor afecțiuni:


artroze, tendinopatii, luxații, entorse, post artroscopie, leziuni ale ligamentelor încrucișate și ale meniscului, etc.

 

Tratamentul poate fi administrat și persoanelor cu polialergii, deoarece el conține doar elemente din sângele propriu al pacientului.

 

Contraindicații: tulburări de coagulare, neoplazii (deși nu există studii clare, ar putea influența gradul de mitoză al celulelor).

 

Pret: 450 ron / infiltratie  / abonament 3 sedinte: 1200 ron

 
Programare