ROmedic Firme medicale Echipamente pentru terapie

Terapia TECAR Winback: Un protocol terapeutic extrem de eficient în gestionarea osteoartritei

Osteoartrita reprezintă o afecțiune cronică, ce derivă din uzura și degenerarea progresivă a cartilajului articular și a țesuturilor învecinate. Aceasta se manifestă prin simptome precum durerea, rigiditatea articulară și reducerea funcționalității. Tratamentul osteoartritei cu ajutorul terapiei TECAR Winback este o opțiune viabilă în diverse etape ale evoluției bolii, începând de la gestionarea simplă a durerii asociate cu compensația posturală în fazele incipiente ale afecțiunii, și până la perioada preoperatorie.

 

Terapia Winback constituie instrumentul preferat în combaterea acestei afecțiuni. Într-adevăr, prioritare vor fi atenuarea durerii și îmbunătățirea troficității în regiunea afectată și periferică, cu scopul de a restaura funcționalitatea. La pacienții indicați pentru intervenție chirurgicală, beneficiile aduse de Winback în ceea ce privește controlul durerii și optimizarea troficității îi ajută să se pregătească pentru reabilitarea preoperatorie fără a resimți disconfort, permițând uneori amânarea intervenției chirurgicale.

 

Ultimul dispozitiv Winback BACK4, a devenit extrem de popular în cadrul managementului acestei afecțiuni. "De exemplu, în cazul unei gonartroze, cele două canale RET ale BACK4, împreună cu placa de retur plasată sub coapsă, permit terapeuților să acționeze asupra întregului genunchi, urmând apoi să treacă la modul Neutral mobil pentru a concentra energia într-o zonă specifică. În cazul unei rizartroze, electrozii Hi-RET direcționează energia către zona trapez-metacarpiană, în timp ce curentul Hi-TENS furnizează analgezie imediată", explică Aurore Chambaudu, kinetoterapeut activ în Sucy-en-Brie (Franța). De asemenea, Lucile Auriol, chiropractician din Paris, evidențiază avantajele practice ale acestui dispozitiv: "Apreciez în mod deosebit utilizarea Winback-ului pe pacienții care se prezintă la cabinet în timpul unei exacerbări inflamatorii a osteoartritei, deoarece ameliorarea este rapidă, iar de când utilizez BACK4, pot combina cu succes Hi-TENS într-un mod dinamic și Hi-EMS cu TECAR. De multe ori, configurez dispozitivul într-un mod relativ simplu în jurul unei gonartroze, permițând TECAR-ului să lucreze independent, în timp ce eu îmi desfășor activitatea obișnuită asupra pacientului. Aceasta este o situație câștigătoare pentru ambele părți: pacientul obține ameliorarea durerii, iar eu pot trata genunchiul în plus față de ceea ce este necesar, fără a fi nevoit să investesc timp suplimentar în această activitate, afirmă ea.

 

Oricare ar fi abordarea dvs., terapia Winback Tecar poate îmbunătăți tehnicile obișnuite de tratament, făcându-le și mai eficiente!

 

https://reo-medical.ro/echipamente/aparate-fizioterapie/aparate-tecar/aparate-tecar-back4-pentru-fizioterapie/