ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Bucuresti

 - Profesional - 

 

De multe ori ma intanesc cu ideea ca oamenii trebuiesc “reparati”, ca la un moment dat anumite piese se strica si trebuiesc inlocuite.


Eu nu cred ca oamenii sunt defecti si nici nu pot sa ii privesc ca pe niste masinarii. Mai degraba observ ca, in drumul lor, intalnesc niste obstacole ce ii tin pe loc, le pun diverse provocari sau ii descurajeaza. Cum nu ne nastem cu o tolba plina de instrumente care sa ne ajute sa facem fata momentelor dificile din viata noastra, multi dintre noi nu stim cum sa reactionam sau cum sa actionam. Aici intervine rolul meu. Impreuna, putem sa identificam obstacolele care iti ies in cale, sa vedem daca sunt din exterior sau din interior (da, noi insine ne cream obstacole) sa gasim resursele pe care le ai dar inca nu le-ai antrenat sau folosit si, impreuna sa depasim aceste provocari.


Pe de alta parte, este important sa descoperi in acest parcurs lucrurile ce functioneaza pentru tine in momentele in care te confruni cu situatii mai dificile, noi sau care au un oarecare nivel de stres, sa intelegi care sunt acele instrumente ce ti se potrivesc si le poti folosi peste ani. Rolul meu nu este sa iti dau o solutie minune pe moment ci sa te echipez cu o tolba de instrumente pe care sa stii sa le folosesti si sa le utilizezi apoi autonom de fiecare data cand in viata ta, te vei confrunta cu diverse provocari.

 

 - Personal - 

 

Dintotdeauna am fost pasionata de psihologie si de multiplele arii ale acesteia. In 2008 am terminat facultatea de Psihologie la Universitatea Bucuresti si ulterior am urmat 2 programe de masterat. Specializarea mea de baza este in psihoterapie cognitive-comportamentala insa pentru a obtine rezultate frumoase este necesar sa utilizezi tehnici si instrumente din varii domenii, precum analiza tranzactionala, schematerapie, consiliere, coaching, psihologie pozitiva etc. mai simplu spus, imi place abordarea structurata si sistematica a provocarilor cu orientare inspre viitor, spre solutii care sa ne ajute sa fim mai functionali, sa ne adaptam mai bine realitatii noastre. Desigur, nu elimim analiza trecutului, insa nu putem schimba trecutul ci modul in care ne raportam la el si il percepem in prezent.

 

Cei 10 ani petrecuti in zona de training, dezvoltare si consultanta, lucrul cu numeroase companii si industrii ma ajuta sa inteleg profund provocarile cu care oamenii se confrunta la locul de munca si presiunea pe care o pot resimti atunci cand trec prin conflicte, constrangeri, neintelegeri cu ceilalti sau cu seful. Pe de alta parte, perceptiile noastre despre noi, lucrurile care se petrec acasa ne pot influenta performanta la locul de munca. Ne place sau nu, viata multora dintre noi se imparte in timpul petrecut la munca si timpul personal. De aceea e important sa acordam atentie ambelor arii, sa ne luam satisfactia si dintr-o zona si din cealalta si sa stim sa depasim obstacole atat emotionale cat si profesionale. 

 

Astfel, spijinul meu este intotdeauna pe aceste doua paliere.

 

In mod normal, in continuarea acestui text ar trebui sa scriu lista de servicii, o lista lunga de potentiale abordari psihoterapeutice de tipul "Psihoterapie comportamentala", "Psihoterapie relational emotiva" dar cum in terapie nimic nu "trebuie" am ales sa scriu o lista de provocari in care oamenii se pot regasi si pentru care pot simti nevoia de sprijin. Iar aceasta alegere vine din credinta mea ca, pentru a ajunge cu adevarat in mintea si sufletul omului este important sa vorbesti pe limba lui, sa lasi la o parte cuvintele pompoase si sa fii curios in mod autentic cu privire la viata omului, relatiile sale, ce isi doreste si unde vrea sa ajunga, dorindu-ti sa sprijini cu adevarat evolutia celuilalt. 

 

Astfel, te astept la o discutie daca:

- te simti trist, faca vlaga, ai momente in care pare ca nu gasesti un sens

- nu ai incredere in tine si consideri ca toti ceilalti sunt mai buni decat tine iar asta te consuma si iti mananca energia

- consideri ca ai putea avea mai mult curaj cu anumite lucruri insa simti ca nu il poti activa, ca nu il poti pune sa lucreze in favoarea ta

- simti ca intampini dificultati in familie, in relatia de cuplu sau in alte relatii personale

- sau simti ca intampini dificultati in relatii profesionale, iti doresti sa iti atingi mai repede o serie de obiective

- constientizezi ca ai un potential enorm si in acelasi timp simti ca te lupti cu niste bariere care iti tin acest potential in frau, oprindu-te sa fii persoana care iti doresti, orpindu-te sa iti atingi intreaga valoare

- iti doresti relatii mai profunde, cu mai mult sens; iti doresti o viata profesionala mai ampla

- vrei sa scapi de frici si dependente

- vrei sa scapi de anxietai si atacuri de panica

- vrei sa te dezvolti personal, sa explorezi punctele tale forte si sa inveti sa le pui in valoare

- consideri ca oamenii nu te accepta, te resping sau te abandoneaza

- treci printr-o perioada extrem de stresanta in care te simti coplesit

- iti doresti sa comunici mai bine, sa te faci auzit, sa devi asertiv si persuasiv

- simti ca oamenii au ceva cu tine si nu intelegi ce sau de ce

- doresti sa iti salvezi casnicia si alaturi de partenerul sau partenera ta esti dispus sa treci printr-un proces de terapie de cuplu pentru a avea o relatie de iubire implinita

- doresti sa iti gasesti sau sa iti regasesti echilibrul in viata personala si/sau profesionala

 

Te astept la o discutie si daca nu te regasesti printre cele mentionate mai sus pentru ca stiu ca impreuna vom gasi cea mai buna abordare pentru tine si provocarile cu care te confrunti. 

 

Iti multumesc de pe acum pentru incredere!

 

 

 

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare