ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Dermatologie estetică și cosmetică medicală Dermatologie estetică și cosmetică medicală Constanta

Cancerul de piele nu ține cont de vârstă! Aveți grijă de voi!

Cancerul de piele nu ține cont de vârstă! Aveți grijă de voi!
Accesați fișierul [format pdf]

Melanomul este o formă de cancer de piele, cu punct de plecare în melanocite, celule care produc pigmentul pielii, localizate adânc în epiderm sau în alunițele de suprafață. Dacă nu este depistat precoce și tratat, melanomul se poate întinde (metastază) la ganglionii limfatici și la organele interne.

De regulă, plămânii ș ficatul sunt ținte frecvente.

 

Cea mai mare parte din leziunile din melanomul malign sunt de culoare neagră sau maro, dar pot fi și de culoarea pielii, roz, mov, roșii, albastre sau albe. ZRIscul de a dezvolta melanom este mai mare dacă aveți păr roșcat sau blond, ochi verzi sau albaștri, piele deschisă la culoare, dacă ați stat mult la soare în trecut, mai ales în copilărie.

 

Dermatologii folosesc, de oicei, dermatoscopia pentru diagnosticarea cancerului de piele. Un dermatoscop este un mic microscop portabil care se plasează aproape de piele sau ușor pe piele pentr a vedea modelul de pigmentare al leziunii.

 

În fișierul atașat mai sus (pe fundal roșu) puteți citi opinia pe acest subiect a dnei dr Irena Smadea, medic primar dermatolog.

 

 
Programare