ROmedic Cabinete medicale Petroșani Boli infecțioase Boli infecțioase Petroșani

Boli infecțioase în Petroșani

 

Boli infecțioase si tropicale este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea bolilor infecțioase umane cauzate de bacterii, virusuri, fungi, protozoare sau paraziți (laborator : Bacteriologie & Serologie antibacteriană; Micologie; Parazitologie si Serologie antiparazitară; Virusologie si Serologie antivirală).

Bolile infecțioase sunt considerate ca "boli contagioase" datorită posibilității transmiterii lor de la o persoană la alta. Transmiterea unei boli infecțioase se poate face pe diferite cai : prin contact fizic cu o persoana infectată, prin lichide, alimente, secreții corporale, obiecte contaminate, prin inhalare (prin aer) sau prin transmitere de la animale.

Serviciile medicale din cadrul specialității Boli infecțioase si tropicale includ si consiliere privind vaccinările necesare la efectuarea de călătorii in străinătate si prevenția unor boli infecțioase legate de călătorie (înțepături de insecte - exemplu : malaria, boli cu transmitere sexuala, etc).Listă servicii:

 
Programare