ROmedic Cabinete medicale Petroșani Chirurgie vasculară Chirurgie vasculară Petroșani

Chirurgie vasculară în Petroșani

Chirurgia vasculară este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sistemului vascular (arterial, venos și limfatic).

Consultație medic specialist chirurgie vasculară.

ECOGRAFIE DOPPLER pentru artere, vene și pe segmente (membre inferioare si superioare, carotide si vertebrale,aorta abdominal si toracica, iliace, renale, venele cave, etc.)

SCLEROZARE este un tratament minim invaziv al varicelor, mai puțin dureros, care oferă o recuperare mai rapidă decât tratamentul chirurgical. Aceasta presupune injectarea unei soluții sclerozante în vena varicoasă, ce determină umflarea pereților și apoi închiderea venei. Astfel, este oprit fluxul sangvin în vena respectivă și aceasta se va cicatriza, urmând să fie reabsorbită de către organism și să dispară.

Scleroterapia cu spuma

Metoda de tratament consta in injectarea unei solutii cu un ac fin direct in interiorul venei, producandu-se o inflamatie controlata ce va determina in final la inchiderea venei, aceasta deveniind de cele mai multe ori invizibila sau aproape invizibila. Durerea in timpul sclerotarapiei este de intensitate mica sau foarte mica in functie de solutia folosita, de concentratia solutiei care trebuie sa fie adecvata diametrului dilatatiilor venoase si de regiunea unde se efectueaza procedura.

Recuperarea dupa scleroterapie

Scleroterapia poate fi efectuata in ambulator (fara spitalizare).  Dupa injectarea substantei sclerozante este necesara aplicarea unui bandaj compresiv pentru citeva zile pentru a favoriza contactul peretilor venosi. Pacientul poate sa se deplaseze dupa scleroterapie, fara se fie necesar spitalizarea. Fasa elastica este indepartata dupa 24 ore, efectul scleroterapiei putand fi observat imediat. Posibilele efecte neplacute pot si roseata la nivelul locului de scleroterapie care se elimina de obicei in 72 de ore. Scleroterapia este preferata de pacienti datorita posibilitatii de efectuare in conditii de ambulator si datorita efectelor benefice imediate.

Crioterapie venoasa

Crioterapia este procedura prin care tesuturi nedorite sunt indepartate din organism prin inghetare si dezghetare controlata. In urma acestei metode vena varicoasa este inghetata si eliminata total sau partial. In cele mai multe cazuri de foloseste azot lichid pentru aceasta procedura, care reduce temperatura tesutului la -85 grade Celsius.

Metoda poate fii folosita ca o alternativa pentru extirparea venei varicoase prin interventie chirurgicala, avantajul fiind lipsa inciziilor aditionale pentru eliminarea venelor.

Recuperarea dupa crioterapie

Crioterapia este o metoda minim-invaziva, durerea si discomfortul creat este minimalizat, lipsa inciziilor majore creeaza un efect estetic mai avantajos decat in cazul extirparii. Dupa interventie poate sa apara roseata sau umflatura in zona tratata, este recomandat tratamentul medicamentos pentru a micsora starea de discomfort creata.

Terapia cu laser

Terapia cu laser a varicelor este metoda prin care un fascicol de lumina coerent oscilanta (laser) este folosit pentru a elimina vena. Laserul incalzeste zona afectata transmitand lumina si temperatura prin capatul unei fibre flexibile, venele varicoase sunt inchise si sclerozate. Organismul le va resorbi treptat. Terapia laser simpla poate trata doar venele vaicoase superficiale in timp ce tratamentul laser endovenos poate elimina venele mai mari si pe cele care alimenteaza venele superficiale varicoase. Avantajul terapiei laser este timpul de recuperare redusa (similar cu recuperarea VenoSteam si crio), durere minim si faptul ca nu necesita incizii majore. Aceasta interventie se realizaza prin anestezie locala.

Recuperarea dupa terapia laser

Terapia laser se efectueaza in regim ambulatoriu, nefiind necesara internarea pacientului, activitatea normala poate fii reluata dupa tratament. Dupa tratamentul laser endovenos este necesara purtarea unui bandaj compresiv pentru o perioada de o saptamana pentru a facilita inchiderea venelor.

FLEBECTOMIE – ablație chirurgicală a unei vene varicoase, de cele mai multe ori de la un membru inferior. Flebectomia constă în extragerarea chirurgicală, uneori după sclerozarea lor, prin mici incizii, a unor segmente de vene. Această intervenție ușoară este practicată sub anestezie locală sau generală.

TEST INDICE GLEZNĂ-BRAȚ – este un mod rapid, neinvaziv pentru a verifica riscul de boală a arterelor periferice. Aceasta este o afectiune in care arterele de la nivelul picioarelor sau bratelor sunt ingustate sau blocate. Pacientii care sufera de acesta boala au un risc ridicat de atac de cord, accident vascular cerebral și insuficiență circulatorie cronică.



Listă servicii:

 
Programare