ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Dermatologie estetică și cosmetică medicală Dermatologie estetică și cosmetică medicală Iasi

Este microneedlingul o optiune eficienta pentru tratarea cicatricilor postacneice?

Autor: Dr Claudia Artenie

Microneedlingul( dermarollerul) este considerat cel mai bun dispozitiv medical de intinerire a pielii.

A fost descries prima data in 1995 ; in acest moment se descriu mai multe variante: dermaroller, dermastamp, dermapen,dermafrac, microneedling radiofrecventa fractionata , LED microneedling.

Penul(Dermapen/Gold mesopen) este un dispozitiv sub forma de stilou cu ace fine ,de unica folosinta care are la baza capacitatea de regenerare a pielii si producerea unor fibre noi decolagen si elastina . Fibrele noi de collagen sunt produse atat de actiunea mecanica , cat si prin substantele care se aplica pe piele in timpul procedurii. Profunzimea acelor este reglata in functie de zona tratata. Este o metoda sigura, precisa, foarte putin dureroasa(se aplica crema anestezica inainte de procedura ). Recuperarea este rapida , in cateva zile .Rezultatele optime se obtin dupa mai multe sedinte de tratament la un interval de 4-6 saptamani . Microneedlingul este indicat in tratarea cicatricilor -postacneice, postarsura, post traumatice, postvaricela, hipertrofice-, vergeturilor, porilor dilatati, imbunatatirea calitatii pielii, rejuvenarii, alopeciei (androgenetice , areata), melasmei si hiperpigmentarilor, dar si a vitiligoului. Poate fi combinat si cu alte tratamente( peeling chimic, PRP).

Voi prezenta cateva cazuri clinice ale unor pacienti tratati cu microneedling.