ROmedic Firme medicale Imagistica medicala si radiologie

Distilator de apa (deionizator)

Distilator de apa (deionizator)
Aveti probleme cu calciul magneziul si fierul pe analizoarele dvs. de biochimie?
Noi avem solutia!
Din cauza faptului ca aceste metode lucreaza in spectrul infrarosu, ele sunt puternic afectate de calitatea apei distilate folosite pentru spalari sau pentru reconstituirea reactivilor si a calibratorilor / controalelor.

Aparatul "ZALION" este produs in trei marimi si produce o apa calitativ mai buna decat apa deionizata la cel mai scazut cost. Aparatul poate fi pus in functiune intr-un mod foarte simplu si produce apa comparabila cu apa bi sau tri distilata cu o rezistenta electrica pana la 3.000.000 Ohm/cm (0,35µs/cm).

DESCRIERE APARAT "ZALION"
Aparatul este alcatuit dintr-un cilindru transparent umplut cu rasina schimbatoare de ioni capabila sa retina toate tipurile de saruri, exemplu:

NaCl CaCl2 MgCl2
NaHCO3 Ca(HCO3)2 Mg(HCO3)2
Na2SO4 CaSO4 MgSO4
Na2SO3 CaCO3 Mg(NO3)2
FeSO4 MnSO4 Sio2CaSio3
De asemenea rasina poate opri si urmele de Fe, Cu etc.

MOD DE OPERARE
ZALION functioneaza intr-un mod foarte simplu printr-o conectare directa la un robinet de apa fara a avea nevoie de energie termica sau electrica.

GARANTIE
Aparatul ZALION folosit la parametrii producatorului este garantat timp de 20 de ani.

DEBITUL
Toate trei marimile aparatului ZALION pot da pana la 600 litri de apa deionizata pe ora.
In cazul in care dorim sa obtinem apa tridistilata este recomandat sa nu depasim 250 litri pe ora

CAPACITATE DE SCHIMBARE IONI
Capacitatea de schimbare de ioni depinde de marimea aparatului (vezi tabel)

TIP Dimensiune Debit TDS 150 PPM CaCO3
"ZALION 2000" 1420mm x 154mm 2000 litri
"ZALION 1200" 1100mm x 154mm 1200 litri
"ZALION 600" 1105mm x 100mm 600 litri


Aparatul ZALION se leaga de robinetul de apa prin intermediul unui furtun, la partea de sus. Dupa ce apa trece prin tubul ZALION (plin de rasina schimbatoare de ioni) iese prin partea de jos. Rasina schimbatoare de ioni are initial o culoare albastra. Cu cat aparatul este folosit rasina schimbatoare de ioni isi schimba culoare in galben.

SCHIMBAREA RASINII (APARATULUI)
In momentul in care 75% din tubul ZALION are o culoare galbena aparatul sau rasina din el se schimba. Modalitatile schimbarii aparatului sau a rasinii sunt urmatoarele:.
a) Clientul comanda si schimba singur aparatul.
b) Clientul la care aparatul ZALION se foloseste in regim "butelie" suna la firma noastra si in cel mai scurt timp se schimba tot aparatul ZALION cu unul nou (in acest caz clientul plateste numai rasina din aparat si nu tot aparatul. Exceptie din regula aceasta pot face numai aparatele deteriorate).

ATENTIE
1. Apa distilata obtinuta prin aparatele de tip ZALION nu poate fi folosita in scopuri injectabile.
2. Aparatul nu rezista la presiune mai mare de 2 atm. De aceea in cazul in care dorim sa oprin aparatul este esential sa nu se blocheze furtunul de evacuare ci robinetul la care este legat in partea de sus.

APARATELE ZALION POT FI FOLOSITE IN URMATOARELE DOMENII

Spitale, policlinici, industria farmaceutica, farmacii, laboratoare chimice si clinice, laboratoare de cercetare, firme de cosmetice, industria de placare cu nichel, acumulatori, benzinarii, aparate de developare foto etc.