ROmedic Firme medicale Imagistica medicala si radiologie

Analizor automat hematologie 5 diff, MS 4.5

Analizor automat hematologie 5 diff, MS 4.5
De dimensiunea unei "hartii A4", MS 4-5 ne ofera gama completa de parametrii hematologici si o diferentiere pe 5 tipuri de celule a formulei leucocitare. Doar o picatura de sange este necesara pentru a primi 22 de parametrii masurati si 4 histograme. MS 4-5 combina eficienta cu un design compact.

Aparatul masoara si calculeaza 22 parametri:
• Pe seria eritrocitara : nr. eritrocite (RBC) si histograma, distributia eritrocitara medie (RDW), hemoglobina (HG, hematocrit (HCT), indicii eritrocitari VEM (MCV), HEM (MHC) si CHEM (MCHC)
• Pe linia plachetara : nr. trombocite (PLT) si histograma, distributia plachetara medie (PDW), volum plachetar mediu (MPV) si trombocritul (PCT)
• Pe linia leucocitara : nr. leucocite (WBC) si histograma 5- diferentiala in valoare absoluta si procentuala pt.: limfocite (LYM si LYM%), granulocite (GRA si GRA%), monocite (MONO si MONO %), eozinofile (EOS si EOS%), bazofile (BASO si BASO %),

Histogramele prezinta leucocitele (limfocite, monocite, neutrofile, bazofile), eritrocitele, trombocitele si eozinofilele (separat de celelalte granulocite).
Operarea analizorului se realizeaza prin tastatura alfanumerica ergonomica prevazuta cu taste de acces rapid si prin afisarea datelor pe un display generos si cu luminozitate optima (LCD 340 x 240).

Caracteristici ale analizorului MS 4.5:

1.Timp de analiza redus: realizeaza 50-70 analize pe ora (in functie de modul de efectuare a analizei, 3 DIFF sau 5 DIFF).
2.Siguranta si exactitatea rezultatelor se bazeaza pe efectuarea a 5 masuratori pe canal la intervale de timp prestabilite, masurarea cvadridimensionala a celulelor si detectarea electronica dubla a eventualelor blocaje.
3. Utilizeaza 30 μl de singe (cantitatea de singe este programabila) pentru obtinerea celor 21 de parametri (inclusiv histogramele de distributie)
4. Dispune de 4 banci de date pre-programate (sex masculin, sex feminin, nou-nascuti, copil) si alte 200 banci de date ce pot fi programate de utilizator.
5. Permite folosirea unei game variate de eprubete de recoltare (deschise sau inchise).
6. Memorie pentru 50 000 de rezultate si histograme. Datele stocate in memorie se pot retipari sau pot fi transferate prin intermediul unei conexiuni bidirectionale pe o retea sau unui computer extern.
7.Identificarea pacientilor se face dupa criterii multiple sau direct cu un cititor cod de bare.
8. Controlul calitatii se efectueaza pe trei nivele si se arhiveaza in mod automat. Graficele si rapoartele statistice detaliate pentru fiecare parametru permit controlarea exacta a functionarii analizorului in timp.
9. Consumul redus de reactiv.
10. Calibrarea automata (maxim de 2 ori pe an).
11. Cartela SLIM-CARD, care este un card electronic cu ajutorul caruia aparatul se seteaza automat pentru folosirea unui anumit tip de reactiv de hematologie, garantindu-se in acest mod calitatea analizelor si functionarea aparatului in parametri optimi.
12.Este integrat un program de diagnostic hematologic pentru interpretarea specializata a rezultatelor.
14. Metodele analizelor si manualul de folosire sunt pe CD-ROM.
15. Printarea se poate face la imprimanta interna, imprimanta termica 24 coloane / 384 dots sau cu printer paralel extern (optional)
16. Conexiunile se fac prin doua porturi RS232, 1 port paralel, 1 port DIN5 pentru tastatura externa si/sau cititor de cod de bare.

Interventiile utilizatorului sint reduse la minim, nefiind necesara executarea unor manopere suplimentare pentru intretinerea aparatului. Toate acestea se executa automat. Datorita solutiilor tehnologice implementate, aparatul este deosebit de fiabil si functioneaza timp indelungat fara reglaje ulterioare punerii in folosinta. Electrovalvele sunt controlate electronic prevazute sa functioneze zeci de milioane de cicluri de lucru si filtrele patentate MS cu care sunt prevazute circuitele pentru protejarea camerei de citire.

MS 4.5 este un concept total digital cu o capacitate operativa flexibila si complexa ce asigura acuratetea garantata in timp a rezultatelor si fiabilitatea echipamentului electronic. Programul de baza permite intretinerea de la distanta. Acest concept inovator face din MS 4.5 un instrument interactiv, cu program complex, corelat cu posibilitatile tot mai avansate de comunicare.