ROmedic Cabinete medicale Brasov Cabinete Medicină de familie Medicină de familie Brasov

            Tehnica Bowen constă dintr-o succesiune de mișcări ce se aplică pe anumite puncte specifice ale corpului ( pe mușchi, tendoane, ligamente, articulații). Mișcările se fac cu presiune ușoară, nu sunt dureroase; prin aceste mișcări se transmit niște impulsuri la nivelul creierului, stimulând organismul să se autovindece. Corpul răspunde în ritmul său propriu și conform cu posibilitățile sale.

            Prin aplicarea Bowtech® - Tehnica Originală Bowen – se obține ameliorarea multor afecțiuni specifice, acute sau cronice.

            Tehnica Bowen se adresează întregului corp și reinstalează echilibrul , prin intermediul sistemului nervos vegetativ. În timpul ședințelor de tratament, majoritatea pacienților intră într-o stare de relaxare profundă sau adorm.

            Ședințele de tratament Bowen durează în general între 30 și 60 de minute. Deși sunt delicate, mișcările au efecte profunde și se pot aplica peste un strat subțire de îmbrăcămite. Pacientul stă de obicei întins pe o masă de masaj sau poate fi tratat pe scaun ( de exemplu femeile insărcinate). O ședință de Bowen cuprinde una sau mai multe proceduri, fiecare dintre acestea fiind compuse din cîteva seturi de mișcări. Între fiecare dintre seturile de mișcări , terapeutul face pauze de câteva minute, pentru a da timp mușchilor să se relaxeze și corpului să înceapă să răspundă la tratament. Ședințele se fac la distanță de aproximativ o săptămână între ele.

            Tehnica a fost dezvoltată de Thomas Ambrose Bowen ( 1916 – 1982) în Geelong, Australia. El a constatat că aceste mișcări blânde, ușoare sunt mult mai eficiente în stimularea vindecării corpului decât multe alte terapii bazate pe manipularea în forță a corpului.

           

            În ce situații este utilă Terapia Bowen?

 

            Terapia Bowen poate ajuta la recuperare în cazul multor afecțiuni, de la traumatisme la boli cronice, în funcție de capacitatea de autovindecare a fiecărui individ în parte.

            Răspund favorabil la terapie persoanele cu:

            - dureri de spate

            - dureri de nerv sciatic

            - dureri abdominale

            - probleme digestive sau intestinale

            - migrene sau alte tipuri de dureri de cap

            - dureri de urechi

            - oboseală cronică

            - stres

            - probleme la nivelul șoldurilor, genunchilor, gleznelor și picioarelor

            - afecțiuni cervicale

            - probleme ale umerilor

            - dereglări hormonale

            - probleme respiratorii

            - alergie

            - sinuzită

            - traumatisme în urma practicării sporturilor

            Tehnica este atât de gentilă încât poate fi aplicată cu succes atât femeilor însărcinate, cât și bebelușilor.

 

 

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare