ROmedic Cabinete medicale Brasov Cabinete Medicină alternativă și naturistă Medicină alternativă și naturistă Brasov

Cum se aplica?

Cum se aplica?

✔    Pacientul poate fi culcat pe un pat sau pe o masa de masaj, acoperit, intr-o pozitie confortabila, dar tratamentul Bowen se poate aplica si unui pacient asezat pe scaun.

 

✔   Un tratament consta in aplicarea unor miscari delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice, asupra muschilor si tesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o imbracaminte usoara. Prin aplicarea acestor miscari se transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, recuperand memoria celulara a unei stari ideale de relaxare si echilibru.


✔    Intre fiecare dintre seturile de miscari exista cateva minute de pauza, in care pacientul se odihneste, singur. Organismul sau are astfel timpul necesar pentru a prelucra mesajele declansate de miscarile Bowen si a initia procesul de vindecare.

 

✔    Rezultatele pot fi remarcabile chiar de la prima sedinta, procesul de auto-vindecare derulandu-se si pe parcursul zilelor urmatoare.

 

✔    Tratamentele se aplica, de regula, la interval de sapte zile. De cele mai multe ori, sunt necesare doar cateva sedinte de tratament, in cazul afectiunilor acute.

 

✔   Terapeutul se poate concentra pe o problema specifica sau se poate adresa organismului ca un intreg, intr-o mainera holistica.

 

✔    Spre deosebire de celelalte terapii manuale, Tehnica Bowen nu foloseste manipulari in forta. Terapeutul nu forteaza organismul pacientului sa execute o comanda, ci permite acestuia sa intreprinda acele actiuni necesare pentru a se auto-vindeca, in propriul sau ritm.

 
Programare