ROmedic Cabinete medicale Cluj Napoca Cabinete Radiologie Intervențională Radiologie Intervențională Cluj Napoca

Avantajele Metodei cu Aburi (SVS-Steam Vein Sclerosis)

Avantajele Metodei cu Aburi (SVS-Steam Vein Sclerosis)
Autor: Clinica Venart

Metoda minim-invaziva: Venele varicoase sint inchise cu ajutorul unor cantitati mici de abur introdus in vena afectata prin intermediul unui cateter foarte flexibil al carui diametru este de 1.2 mm.
Fara cicatrici: Aceasta procedura nu lasa nici o cicatrice in plus nu exista riscul aparitiei hematoamelor care pot sa apara in unele cazuri operate clasic prin metoda stripping (smulgere a venelor) sau a arsurilor care pot sa apara in unele cazuri la tratamentul cu laser.
Reluarea activitatii in aceeasi zi: Pacientii tratati cu aceasta metoda isi pot relua activitatile in aceeasi zi.
Siguranta: Fata de celelate doua metodele termice folosite in Romania pentru tratarea ambulatorie a varicelor, si anume cea cu laser si cea cu radiofrecventa (VNUS), in cazul metodei cu aburi procesul de transfer al caldurii se realizeaza foarte rapid. Comparativ, prin metoda VNUS (radiofrecventa) o portiune de 7 cm a unei vene este incalzita in 20 secunde in timp ce prin metoda cu abur (SVS) acest lucru se realizeaza in mai putin de 1 secunda.
Versatilitate: Metodele termice cu laser si VNUS (radiofrecventa) sint folosite in principal pentru obliterarea (inchiderea) venei safene mari. Tratamentul venelor varicoase mari, a venelor varicoase recurente, precum si a venelor perforante nu este usor de realizat folosind aceste doua metode, in timp ce metoda cu aburi (SVS) poate sa trateze practic aproape orice tip de vene varicoase intrucit aburul poate sa ajunga in sinuozitatile si acele parti ale venelor varicoase unde cateterul nu poate sa ajunga.Tratamentul venelor varicoase colaterale si a trunchiului se poate face in aceeasi sesiune de tratament.

 
Programare