ROmedic Cabinete medicale Cluj Napoca Cabinete Chirurgie vasculară Chirurgie vasculară Cluj Napoca

Metoda cu Aburi (VenoSteam™)

Autor: Clinica Venart

Metoda cu Aburi este o tehnica noua de inchidere a venelor prin inclazirea peretelui venei.
Metodele termice ambulatorii precum VNUS (radiofrecventa) si laserul endovenos sint folosite deja de mai bine de 10 ani si au inlocuit cu success in multe cazuri, metodele chirurgicale clasice de stripping (smulgerea venelor).
Metoda cu aburi (SVS) ofera posibilitatea de a evita operatia clasica aproape in toate cazurile pacientilor cu vene varicoase intrucit este o metoda mai versatila decit metoda cu laser sau VNUS (radiofrecventa).
CUM functioneaza?
Apa sub presiune este injectata intr-un micro-tub (diametru intern de 0,1mm) care este incalzit cu ajutorul curentului electric. Apa incalzita astfel iese din tub sub forma de pulsuri de aburi la o temperatura de 150°C.
La capatul tubului pe unde iese aburul este conectat un cateter prin care se conduce aburul in interiorul venei. Temperatura la care iese aburul in vena este de 120°C. Aburul se transforma inapoi in apa prin condensare iar caldura rezultata este absorbita de peretele venei. Un puls are capacitatea de incalzire de 65 jouli.
Metoda ablatiei termice cu aburi utillizeaza un cateter de 1.2-mm, foarte flexibil, care este introdus direct prin acul cu care se face punctionarea venei fara a mai fi nevoie de firul de ghidaj care se introduce in cazul metodei cu laser si a celei cu radiofrecventa. Astfel aceasta procedura este mai simpla si mai sigura decit celelate metode de ablatie termica (laser si radiofrecventa – VNUS).
Aceasta tehnica se face sub ghidaj ecografic si nu dureaza mai mult de 30-40 de minute, pacientul ramine sub supraveghere in clinica pentru inca 1 ½ ora dupa care pleaca acasa si poate sa isi reia activitatea si viata normal.

 
Programare