ROmedic Cabinete medicale Cluj Napoca Cabinete Chirurgie plastică-estetică-reconstructivă Chirurgie plastică-estetică-reconstructivă Cluj Napoca

Metode de Tratament ale Varicelor

Metodele ambulatorii, minim invazive se impart in 2 categorii principale:

1. Ablatie termica
2. Ablatie chimica
Tratamentul varicelor prin aceste metode se realizeaza prin obliterarea, adica inchiderea, acestor vene (varicelor) cu ajutorul unui agent fie termic fie chimic. Astfel se opreste fluxul sangvin in venele varicoase, aceasta fiind absorbite de organism in timp si dispar complet. Fluxul sangvin se redirectioneaza prin venele sanatoase de la nivelul piciorului afectat.

1. Ablatie termica
Se foloseste un agent termic (caldura) care poate fi produsa cu ajutorul aburilor, radiofrecventei sau laserului, pentru obliterarea (inchiderea) varicelor. Aceste metode se fac sub ghidaj ecografic si sunt minim-invazive. Anestezie locala sau sedare, cu reluarea activitatii in aceeasi zi.

2. Ablatia chimica
Injectarea unei substante sclerozante (prin injectie sau cateter) in venele varicoase care determina o iritatie indusa chimic, peretii venosi se umfla si astfel se oblitereaza (inchide) vena

Microscleroterapia – pentru obliterarea – inchiderea varicelor de suprafata si marime mica (venectazii si anumite telangiectazii)
Scleroterapie ecoghidata – UGS
Metoda ALPHA – spuma prin cateter sub ghidaj ecografic

3. Tratamentul chirurgical al varicelor
Stripping (smulgerea venelor) cea mai raspindita metoda utilizata in Romania in prezent. Necesita anestezie generala sau rahianestezie, timp de recuperare 7-14 zile.

 
Programare