ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Cabinete Oftalmologie Oftalmologie Cluj-Napoca

Centru de Recuperare si Fizioterapie la Regina Maria Cluj

Centru de Recuperare si Fizioterapie la Regina Maria Cluj
Autor: Dr. Sanda Nicoleta - medic primar recuperare, medicina fizica si balneologie
In cadrul Regina Maria Cluj s-a deschis Centrul de Recuperare Medicala, medicina fizica care se adreseaza atat celor bonavi cat si celor sanatosi, adulti sau copii.
In medicina moderna recuperarea medicala face parte din tratamentul complex al oricarei afectiuni. Din pacate la noi in tara este insuficient cunoscuta si aplicata.
Ne adresam afectiunilor neurologice( accidente vasculare cerebrale, scleroze multiple, boala Parkinson), afectiunilor reumatologice( poliartrita reumatoida, spondilita anchilopoetica, artroze), tulburarilor de statica (cifoze, scolioze) si de mers, sechelelor post traumatice (fracturi, leziuni musculare, tendoane, ligamente) , patologiei infantile, pacientilor in perioada postoperatorie, patologiei cardiovasculare.
Un domeniu aparte este cel al obezitatii, al bolilor de nutritie de metabolism, din ce in ce mai frecventate in ultima perioada si care pana in prezent nu au beneficiat de un tratament adecvat de recuperare in completarea tratamentului de specialitate.
Persoanele care se adreseaza centrului beneficiaza de cele mai moderne tratamente de fizioterapie (laserterapie, ultrasunet, curenti diadinamici, interferentiali, TENS, unde scurte), masaj limfatic si terapeutic, kinetoterapie individuala si cu aparate de ultima generatie.
Celor sanatosi le punem la dispozitie tratamente preventive pentru evitarea aparitiei tulburarilor de statica, a patologiei legate de urmarile unui program de munca prelungit in conditii nefiziologice precum gimnastica medicala si masajul relaxant.
Totul se desfasoara sub indrumarea unor specialisti in domeniu, dupa un control medical prealabil, ce vizeaza identificarea problemelor de sanatate si prescriptia individualizata conform ultimelor protocoale terapeutice, specificul acestui centru fiind lucrul in echipa, pacientul fiind in centrul atentiei.
 
Programare