ROmedic Cabinete medicale Iasi Chirurgie dento-alveolară Chirurgie dento-alveolară Iasi

Chirurgie dento-alveolară în Iasi

                                  Chirurgia dento-alveolara

          Chirurgia dento-alveolara este specialitatea stomatologica care tratează diferite afectiuni dentare prin intervenții instrumentale sau manuale operative;  astfel  permitind rezolvarea  problemelor intalnite la nivelul sistemului dento-maxilar: granuloame apicale, chisturi maxilare, molari de minte inclusi sau semiinclusi, canini inclusi, extractii dentare, abcese periosoase, premolarizare, tratament chirurgical protetic, tumori benigne, chirurgia parodontala, augumentari osoase, sinus lift, etc.

          Extractia dentara este una dintre cele mai intalnite interventii chirurgicale si este realizata atunci cand dintele este distrus si nu mai poate fi recuperat, sau atunci cand dintii sunt inghesuiti si este necesara extractia unui dinte pentru a permite celorlalti sa se alinieze.

           In urma extractiei si a vindecarii ramane o bresa edentata care va fi remediata prin implant dentar sau punte dentara. In cazul tratamentului ortodontic  bresa va fi ocupata de migrarea dintilor ce sunt determinati sa se alinieze.

!!! ATENTIE : Daca bresa edentata este lasata neocupata mult timp, dintii limitrofi si cei antagonisti tind sa migreze pentru a ocupa aceasta bresa determinand grave anomalii.

 

                                   Rezectia apicala

            Rezectia apicala este suficient de des intalnita in cazul interventiilor chirurgicale si este determinata de infectarea cu bacterii la varful radacinii si a osului din jur, ce duce la formarea granulomului si poate evolua pana la formarea unui chist ce afecteaza si dintii vecini.

Prin rezectie apicala se urmareste indepartarea infectiei aparute la nivelul apexului si a tesutului osos afectat si are ca scop salvarea dintelui a carui singura alternativa ar fi extractia.

 

                                  Sinus lift

             Interventia de sinus lift este o procedura chirurgicală folosita cu scopul de a permite inserarea unor implanturi  in zona molarilor si a premolarilor la maxilarul superior, acolo unde sinusul este coborat si nu ofera suficient spatiu (os) pt implant. Aceasta operatie consta in  ridicarea membranei sinusale prin adiție de os pentru a facilita inserarea implantului dentar in aceasta zona.

 Listă servicii:

 
Programare