ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Medicină alternativă și naturistă Medicină alternativă și naturistă Iasi

Dezvoltare personală pentru tineri prin film-making în proiectul D.B.Y. Nu rata D.B.Y. Film Festival by Gamma în Iași!

Autor: Gamma Institute

Tinerii și adolescenții încearcă să își exprime ideile și percepțiile în cât mai multe moduri, încât să se facă auziți. Tinerii din „Life in a Frame” (serie de workshop-uri derulate la Gamma Institute, în cadrul proiectului european D.B.Y. - Directed by You(th)) și-au exprimat gândurile prin scurtmetraje. În acest articol vrem să vă prezentăm filmul „Povestea Sarei”.

 

Acest film este despre o fată care trece prin clipe grele în propria familie, încât ajunge să locuiască singură. Toate aceste schimbări care au apărut brusc în viața ei, o copleșesc și o fac să se depărteze de prietenii ei dragi. Sara încearcă să se ridice și începe să înțeleagă că prietenul ei nu îi vrea răul. Ideile principale pe care tinerii au dorit să le transmită prin intermediul acestui scurtmetraj au fost:

- indiferent cât de provocatoare ar fi situația emoțională prin care trecem, întotdeauna sprijinul unui prieten este de neprețuit

- retragerea din contextul social nu face decât ca singurătatea să fie resimțită mai acut

- fiecare are nevoie de spațiu personal, dar este important să discutăm cu cei din jur, pentru ca în acele momente, relațiile de prietenie să nu aibă de suferit. 

 

Dacă vrei să vizionezi filmul în 2 părți și alte 8 filme interesantede tinerii din România, te invităm să iei parte la festivalul de film de pe 20 aprilie 2024, în Iași, la Universitatea Mihail Kogălniceanu. Pe parcursul festivalului de film, vei experimenta și exerciții care să te ajute să înțelegi ce au tinerii de spus și cum îți poți regiza propriul scenariu de viață.

 
Programare