ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Iasi

Psihoterapia Sinelui si consiliere individuala

Psihoterapia Sinelui si consiliere individuala
Autor: Psih.Diana Laura Ciubotaru

Psihoterapia sinelui este un demers profund de dezvaluire a laturilor tale profunde, a resurselor tale ascunse si a puterii tale interioare de a face fata si de a invata sa depasesti cele mai grele incercari ale vietii. Se apeleaza la o serie de tehnici si instrumente inovatoare care alatura cele mai recente descoperiri din stiinta si cele mai vechi invataturi consemnate de literatura de specialitate. Este aplicabila oricaror probleme psihologice interioare sau relationale.
Este un proces care se desfasoara individual, dupa un program stabilit de comun acord cu clientul. Presupune participare si implicare totala atat a clientului cat si a terapeutului. Cea mai importanta abilitate cultivata inca din prima intilnire este capacitatea de a te aseaza in pozitia observatorului, si de a contempla in mod simplu si onest, fara sa judeci, ceea ce observi.
OBSERVATORUL
Când eşti atât de prins în caruselul vieţii de zi cu zi, pare cel mai dificil lucru să te detaşezi de probleme sau surse de stres. Pare dificil să te aşezi alături de tot ceea ce ţi se întâmplă şi să contempli, ca un spectator, spectacolul oferit de propria ta viaţă. Miza e prea mare şi implicaţiile emoţionale prea puternice.
Toate ti se întâmplă, ca şi cum cineva ar avea frâiele destinului tău în mâini. Parcă nu poţi să faci lucrurile să ţi se întâmple ci altcineva sau altceva are puterea de a face lucrurile să se întâmple. Si eşti copleşit de neputinţă, şi furie, şi durere, şi uneori speranţă ca totul să se încheie de la sine. Totul se amestecă într-un vârtej care te absoarbe precum nisipurile mişcătoare....îţi sună cunoscut?
Dar mai este ceva...Dincolo de toate acestea a fost mereu o voce. Un gând ascuns cum ca realitatea ar putea sa fie altfel, că este posibil să fii TU cel care are soluţia, dar nu o vezi încă. E un sentiment profund că Viaţa e mult mai mult decât atât. Si uneori te uiţi în jur şi chiar vezi oameni care au puterea în mânile lor fără să-i rănească pe ceilalţi.
Intr-o zi îţi dai seama că ai început să-i observi pe ceilalţi, chiar fără să-i judeci. Eşti doar curios cum fac ei, cum reuşesc în ceea ce fac? Și cum arată fericirea sau nefericirea? Le contempli fără grabă drumurile şi eforturile şi încet, încet, poţi distinge cum se articulează ca un puzzle piesele vieţii lor.
Și în altă zi îţi dai seama că ai început să te observi pe tine, fără să te judeci. Cu inocenţa unui copil care priveşte răsăritul. Iti poţi vedea arhitectura ta interioară aşa cum ai privi o vastă biblioteca în care e consemnată toată viaţa ta, in toate dimensiunile ei, până la cea mai măruntă experienţă. Nu e nimic în ea care sa merite judecat, ci e doar experienţă şi efort de trăire şi tu ştii că în fiecare clipă trăită ai făcut exact ce ai ştiut mai bine în acel moment şi ai luat cea mai bună decizie pe care o puteai lua. E acolo tot trecutul tău, tot prezentul si tot viitorul, aşa cum într-o sămânţă stau toate generaţiile trecute, prezentul potenţial şi toate generaţiile viitoare.
Si aceasta bibliotecă e fascinantă pentru că e ca o hologramă uriaşă, iar generatorul şi creatorul eşti chiar tu. Ai acces simultan la orice volum ai vrea. De exemplu...ai vrea să retrăieşti o experienţă plăcută din copilărie. Volumul COPILĂRIEI se deschide în faţa ta ca un ceaslov vechi şi în jurul tău se recreează experienţa în care tu intri, virtual şi o retrăieşti cu emoţia de atunci. Dintr-o dată eşti ACOLO, ca si cum ar fi în ACUM, iar creierul tău reţese din holograme experienţa ca şi cum ar fi reală.
Dar.....
Cine este cel care priveşte? Cine este cel care contemplă? CINE ESTI TU? Cel care are această vastă reţea de Holograme - Bibliotecă şi se joacă cu ele în jocul trecut-prezent-viitor?
Acesta este drumul terapiei individuale, al descoperirii SINELUI, al descoperirii puterii personale, al descoperirii iubirii de sine şi respectului de sine. Si toate acestea te vor duce la o nouă atitudine, care îţi va reconfigura viaţa precum un sculptor. Atitudinea e totul, ea e motorul care-ti alimenteaza procesorul de holograme. Atitudinea de stăpân şi suveran al vieţii tale, în total respect pentru suveranitatea celuilalt. Maestru al realităţii pe care o creezi cu responsabilitate ăn fiecare secundă. Pentru că acum Acţionezi, nu Reacţionezi.
Acţionezi pentu a experimenta o relaţie într-o atitudine de abundenţă şi fericire deja câştigată. Celălalt nu mai este lângă tine pentru a umple golul lăsat de cei din trecutul tău care te-au rănit în diverse feluri. Nu mai este datoria nimanui să te salveze pentru că ţi-ai asumat această responsabilitate, sa fii propriul tău salvator. Tu eşti cel mai bun prieten al tău, cel mai bun profesor, cel mai bun părinte, frate sau soră. Tu eşti cel mai mare fan al tău şi mai mult, eşti mereu de partea ta. Pentru că tu ai învăţat să te iubeşti.
Aşa să fie pentru toţi cei care îşi încrucişează drumurile cu ale mele.
TELEFON: +40 742.094.746
EMAIL: contact@gammainstitute.ro
WEB www.gammainstitute.ro

 
Programare