ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Medicină alternativă și naturistă Medicină alternativă și naturistă Iasi

„Povestea Raniei” sau cum să dai voce tinerilor! Nu rata D.B.Y. Film Festival în Iași by Gamma!

Autor: Gamma Institute

Tinerii și adolescenții încearcă să își exprime ideile și percepțiile în cât mai multe moduri, încât să se facă auziți. Tinerii din „Life in a Frame” (serie de workshop-uri organizate de echipa Gamma Institute în cadrul proiectului european D.B.Y. - Directed by You(th)) și-au exprimat gândurile prin scurtmetraje. În acest articol vrem să vă prezentăm filmul „Povestea Raniei”.

 

Acest film este povestea unei fete care colegii ei de clasă se iau de ea în fiecare zi despre cum arată, despre moartea mamei ei și despre felul ei de a fi. Ea nu este singură, are un prieten bun care îi este alături, încât nu este singură. Unul dintre bullies realizează că nu este în regulă cum este tratată Rania, așa că se opune să mai continue și își cere scuze de la Rania. Lucrurile încep să se schimbe în bine pentru Rania. Ideile principale pe care tinerii au dorit să le exprime prin acest scurtmetraj au fost următoarele:

- situațiile dificile de viață pot fi folosite de alte persoane, inclusiv în acțiuni de bullying și, ce este foarte important în această situație, este a vorbi despre asta și de a căuta ajutor

- bullying-ul este un fenomen des întâlnit și este foarte important ca martorul sau martorii la acest fenomen să intervină, pentru a-l opri. 

 

Dacă vrei să vizionezi filmul în 2 părți și alte 8 filme interesantede tinerii din România, te invităm să iei parte la festivalul de film de pe 20 aprilie 2024, în Iași, la sediul Universității Mihail Kogălniceanu. Pe parcursul festivalului de film, vei experimenta și exerciții care să te ajute să înțelegi ce au tinerii de spus și cum îți poți regiza propriul scenariu de viață.

 
Programare