ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Psihologie Psihologie Iasi

Nu rata D.B.Y. Film Festival in Iași! Gamma Institute te așteaptă cu scurtmetraje realizate de tineri pentru a reflecta provocările vieții lor

Autor: Gamma Institute

Tinerii și adolescenții încearcă să își exprime ideile și percepțiile în cât mai multe moduri, încât să se facă auziți. Tinerii din „Life in a Frame” (serie de workshop-uri derulate de Gamma Institute în cadrul proiectului D.B.Y. - Directed by You(th)) și-au exprimat gândurile prin scurtmetraje. În acest articol vrem să vă prezentăm filmul „Provocări în familie”.

 

Acest film este despre o familie formată doar din trei frați care au parte de diferite provocări. Fratele cel mare are de învățat pentru examene în timp ce are grijă și de fratele cel mic. Sora e plecată toată ziua pentru a lucra și a aduce un venit în casă. Fratele cel mic fuge de acasă, iar ceilalți frați încearcă să îl găsească. Fratele cel mare a picat toate examenele, încât directoarea l-a exmatriculat. Cu toate aceste greutăți, filmul are un final fericit, fratele cel mic este găsit și adus acasă, iar fratele cel mare primește o șansă de a lucra în universitate pentru a se apropia de visul lui. Ideile principale pe care tinerii au vrut să le transmită prin intermediul acestui scurtmetraj au fost următoarele:

- indiferent cât de ”neagră” ar părea realitatea, din fiecare întâmplare învățăm câte ceva

- problemele se rezolvă atât timp cât discutăm despre ele iar familia este cel mai potrivit context pentru a face asta

- uneori nu suntem conștienți de gravitatea problemelor unei persoane până când aceasta nu găsește o metodă ”disperată” de a cere ajutor. Deci, să fim atenți la cei din jurul nostru!

 

Dacă vrei să vizionezi filmul în 2 părți și alte 8 filme interesantede tinerii din România, te invităm să iei parte la festivalul de film de pe 20 aprilie 2024 în Iași, la sediul Universității Mihail Kogălniceanu. Pe parcursul festivalului de film, vei experimenta și exerciții care să te ajute să înțelegi ce au tinerii de spus și cum îți poți regiza propriul scenariu de viață.

 
Programare