Cabinetul de pneumologie dr Mihaela Goilan asigura pacienților săi o ofertă personalizată de îngrijiri de calitate, investigatii si terapii inovatoare. Tratam toate maladiile ce tin de buna funcționare a sistemului respirator si efectuam consultatii de somnologie- apnee in somn.
ROmedic Cabinete medicale PITESTI Cabinete Somnologie Somnologie PITESTI

Servicii medicale: Pneumologie, Somnologie cu poligrafie, Explorari functionale respiratorii cu spirometrie, Peak-f!ow metrie, Pulsoximetrie, Ventilatie non-invaziva, masurare MIP/MEP/SNIP – forta muschilor respiratori a pacientului, Capnografie, Gazometrie capilara, Dozarea oxidului nitric fractionat in aerul expirat (FeNO), indice DLCO.

 

Ce tratam?

                 - Sindrom de apnee de somn 

                 - Bronchopneumopatia cronică obstructivă - BPCO
                 - Astmul și alergiile respiratorii

                 - Infecțiile respiratorii 
                 - Patologia interstitiala pulmonara , inclusiv post Covid 19 
                 - Tumorile bronho-pulmonare
                 - Insuficiența respiratorie , etc.
                 

Ca urmare a scaderii concentratiei oxigenului in organism, pneumologia este în strânsă legătură cu cardiologia , neurologia si medicina interna , specialitati cu care colaboram pentru o gestionare eficienta si completa a patologiilor asociate.

 

Când consultați un pneumolog?


               Tusea persistenta, eventual insotita de expectoratie anormala sau cu prezenta singelui in sputa (hemoptizie), respirația dificila, agravata sau nu la efort (dispnee),  durerea toracică, tulburările de somn cu/fara sforait si apnei (pauze respiratorii) in somn remarcate de anturaj impun consultarea medicului de specialitate pentru evaluare. Riscul de a suferi de o boală pulmonară este mai mare în rândul persoanelor care fumează  sau care sunt expuși la anumite substanțe, cum ar fi rumeguș, azbest, ciment, particule de praf, insecticide, pesticide, crescatorii de pasari, lucratorii in agricultura, etc . 

 

Ce face pneumologul?


             La sfârșitul unei anamneze aprofundate asupra istoriei personale (boli infantile, antecedente personale si familiale) pneumologul va consulta cu ajutorul unui stetoscop și  va verifica saturația de oxigen - pulsoximetria - pulsul, frecvența cardiacă, temperatura, tensiunea arterială etc. Analiza gazelor de sânge pentru a evalua oxigenarea tesuturilor (gazometrie capilara) sau explorarea funcțională respiratorie (EFR) prin spirometrie cu test bronhodilatator in prezenta suspiciunii de astm bronsic ,- functia muschilor respiratori - MIP, MEP , SNIP  sau înregistrarea polisomnografică pot fi efectuate direct in cabinet. Alte examinări, cum ar fi analize sanguine, de urină sau spută (BK, flora nespecifica), imageria(radiografia toracică, CT torace, fibroscopia bronșică), testul de efort ce pot fi necesare pentru a preciza diagnosticul sunt asigurate prin colaborari cu medici si laboratoare specializate.

 

 Cum se face un tratament in pneumologie?


             In functie de afectiune, tratamentele pot fi administrate pe cale orală, injectabil, dar și pe cale inhalatorie, aceasta din urma fiind de electie in majoritatea afectiunilor respiratorii obstructive. Rețineți că eficacitatea administratii inhalatorii depinde în mare măsură de respectarea strictă a instrucțiunilor de utilizare a dispozitivului de inhalare. Pneumologul poate recurge în cele din urmă la reabilitarea respiratorie. Acest program ambulator include, printre altele, terapia fizică respiratorie, activitatea fizică (adaptarea la efort, consolidarea musculară și a andurantei), reabilitarea nutrițională și sprijinul psihologic.

 
Programare