ROmedic Cabinete medicale Sibiu Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Sibiu

Din cei 22 ani de experienta ca psiholog si 19 ani ca psihoterapeut,din care 13 ani i-am petrecut intr-o clinica impreuna cu persoanele dependente de alcool, medicamente si alte droguri, am desprins ca sens al propriei existente in aceasta lume, iubirea. Se spune ca drumul cel mai lung din aceasta viata este pana la inima ta, dar si cel mai cautat si dorit de noi toti mai mult sau mai putin constient. Astfel ca, in afara acestui pretios sentiment, noi oamenii, dezvoltam tendinte anxioase,depresive,conflictuale cu sine si cu ceilalti si multe alte probleme interioare si in mediu.

 

Multi confunda iubirea de sine cu egoismul. Dar, in relatia directa cu oamenii, realizam ca asumarea a cum traim cu noi si cu ceilalti ne aduce iubire,bucurie,impacare cu sine si cu ceilalti,mai exact o relatie de prietenie cu sine pe care apoi continuam sa o avem si cu ceilalti.


Prietenia si iubirea pe care am inceput sa o simt fata de mine,m-a determinat sa doresc sa o daruiesc celor apropiati la inceput,iar mai apoi am extins aceasta nevoie si la ceilalti,astfel incat acum,nevoia de a darui o simt prezenta in toata fiinta si viata mea.


“Dragostea este indelung rabdatoare si plina de blandete, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se umfla de trufie, nu se porta necuviincios, nu cauta la ale sale, nu-si iese din fire si nu pastreaza gand rau, nu se bucura de greseala, ci se bucura de adevar; indreptateste totul si e plina de incredere, de nadejde, gata sa indure orice. Dragostea nu piere niciodata.”-Sfantul Apostol Pavel in I Corinteni, 13, 4-8


Aflarea iubirii neconditionate in noi insine ne aduce pacea si armonia interioara, ne aduce o impacare cu sine,caci unul din cele mai cautate sensuri ale vietii este iubirea,este tema vietii noastre.Suntem creati din iubire si existam prin iubire si forta iubirii.
“Iubeste-l pe celalalt, ca pe tine insuti”,asa cum ne ingrijim de propria noastra viata, ne ingrijim de viata tuturor si atunci viata noastra va capata o dimensiune sublima.
Multi sunt de acord ca iubirea adevarata e minunata si ma intreaba cum sa ajunga la ea. Ea este deja in noi, nu exista nici o reteta magica a iubirii pure. Daruirea de sine, rugaciunea si Gratia Divina ne conduc cu siguranta acolo unde dorim, dar trebuie sa dorim asta din toata inima, din tot cugetul si din tot sufletul nostru.


Absenta iubirii din sufletele si fiinta noastra ne face sa ne simtim neimpacati cu noi insine,suparare care se manifesta fie prin dorinta de a fi mai mult decat suntem,mintindu-ne inainte de toate pe noi insine,fie printr-o falsa modestie,pentru a ne usura constiinta si pentru a continua in acelasi mod,fie fiindu-ne mila de noi,victimizandu-ne si declinindu-ne de orice responsabilitate a fiintarii noastre.


O dreapta judecata de sine si convingerea neclintita a fiintei autonome ca lucrurile in care credem si la care aspiram sunt legitime, ne aduce un respect de sine si implicit iubirea de sine, izvoare de respect si iubire fata de tot ceea ce ne inconjoara, fata de Dumnezeu, natura, copii, parinti, prieteni, parteneri si toti ceilalti.
Asadar,"sa ne iubim unii pe altii ca intr-un glas sa marturisim...".

Ultimele recomandări de la pacienți:

13-01-2021
Rosu Alexandra, 34 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Atunci cand simti ca "ti-e dor de tine", ca nu te mai regasesti, ca nu esti bine cu tine, inseamna ca ai nevoie de putina sustinere din partea unui specialist, iar consilierea psihologica, din punctul meu de vedere, nu iti poate face decat bine. E drept, ca sa te vindeci, trebuie sa treci prin suferință, insa furtuna aceasta de sentimente iti poate aduce linistea de mai apoi.Crina mi-a devenit pe parcurs una dintre cele mai bune prietene, aproape de sufletul meu,un adevarat sprijin! Recomand cu toata increderea, chiar daca la inceput o sa vi se para absurde unele chestii, pe parcurs va veți da seama ca ora de terapie e printre cele mai bune lucruri facute in viata! Sa fii sanatos, sa te simti bine tu cu tine, sa ai incredere ca poti muta muntii, sa ai liniste sufleteasca, mi se par cele mai esentiale lucruri pentru o viata perfecta!

13-05-2018
Mihaela, 58 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Inainte de a fi psiholog, Crina iti devine imediat prietena. Iti deschizi sufletul cu cea mai mare incredere .Am apelat la ea intr-un moment de cumpana, si a reusit foarte repede sa imi redea increderea in mine , m-a ajutat sa gasesc in mine o forta pe care nu stiam ca o am, si sa devin o persoane puternica . Acum sunt capabila sa infrunt si sa rezolv orice problema, nu ma mai sperie nimic. Crina este un OM si un profesionist de exceptie. O recomand cu toata caldura si ii multumesc pentru ceea ce sunt acum

14-03-2017
Ovidiu, 39 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Încercați serviciile Crinei cu încredere


Toate recomandările

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare