Sunt Ioana Markovits, psiholog cu formare în psihoterapie familială sistemică și în formare în psihoterapie integrativă. Sunt educator parental atestat Cercul Siguranței , doula la naștere și postpartum (suport în perioada prenatală, la naștere și postpartum ). Daca simți ca pot sa te ajut, te aștept cu drag!
ROmedic Cabinete medicale Timisoara Cabinete Psihologie Psihologie Timisoara

Reziliența

Reziliența

Ieri m-a inspirat aceasta floricică, crescută parcă din "nimic".

Pandemia ne-a dat peste cap pe mulți dintre noi și poate vom ajunge, dacă nu am ajuns deja, în locuri și situații inedite, altfel decât am întâmpinat până acum.
In viața nu avem întotdeauna o hartă a drumului, de multe ori nu știm destinația finală, dar chiar și în condiții vitrege și atipice, putem merge mai departe, putem găsi în noi resurse, putem găsi un sens pentru a înflori.

 

Reziliența este, din punct de vedere psihologic, capacitatea de adaptare a persoanei în fața adversităților, traumelor, amenințărilor și a factorilor de stres. E abilitatea de a înfrunta situațiile potrivnice și a crește în ciuda perioadelor de stagnare.
De multe ori suntem rezilienți în mod natural, găsim în noi resurse pentru a ne adapta la schimbările vieții. Alteori se poate să ne blocăm și avem nevoie de ajutor și suport să ne regăsim, așa cum floarea a avut nevoie de soare și ploaie pentru a crește. Cred că psihoterapia poate fi un ghid foarte bun pentru a ne regăsi reziliența, poate aduce soarele și ploaia care uneori nu sunt suficiente.

Te ajuta:
- să te cunoști mai bine,
- să-ți înțelegi, accepți și să-ți gestionezi emoțiile,
- să dobândești noi abilități,
- să te privești cu un plus de compasiune.

 

Totuși, de multe ori ne e foarte greu să cerem ajutor. E nevoie de mult curaj să intrăm în contact cu ceea ce ne doare. Te încurajez să faci acest pas! Scrie-mi sau sună-mă dacă vrei să te ajut!

 
Programare