ROmedic Cabinete medicale Craiova Reumatologie Reumatologie Craiova

Reumatologie în Craiova

Cele mai frecvente afectiuni reumatologice diagnosticate si tratate sunt afectiunile inflamatorii articulare, boli de tesut conjunctivo-vascular (colagenoze), afectiuni degenerative articulare, boli de tesuturi moi, sindroame dureroase cronice musculoscheletale, boli ce se asociaza cu pierdere de masa osoasa, reprezentate de.

- Poliartrita reumatoida

- Artrita juvenila

- Lupusul eritematos sistemic

- Scleroza sistemica

- Dermatomiozita/ Polimiozita

- Sindromul Sjogren

- Vasculitele

- Policondrita recidivanta

- Polimialgia reumatica

- Artritele cu microcristale (ex. Guta)

- Spondilita anchilozanta, artropatia psoriazica

- Afectiuni degenerative articulare

- Osteoporoza, Osteopetroza

- Sindroame dureroase cronice lombare

- Tendinite, bursite, fasciite, sindroame de compresie nervoasa (sindrom de canal carpian)

- Boala Paget a osului, Osteomalacia

- Boli congenitale ale tesutului conjunctiv (Sdr. Ehlers-Danlos, Sdr. Marfan) etc. Evaluarea reumatologica implica:

• Consultatia - etapa de diagnostic, stadializare si evaluarea activitatii bolii, ce include examenul clinic, bilantul articular, functional, impactul visceral si integrarea sociala;

• Ierarhizarea metodelor de diagnostic specifice: biologice, imunologice si imagistice, precum si interpretarea acestora;

• Optiunea terapeutica adecvata si prescriptie medicala specifica;

• Oportunitatea tratamentului local Punctii articulare atat in scop diagnostic cat si terapeutic, cu sau fara ecoghidaj efectuate de medici specialisti in domeniu.

• extragerea lichidului articular si analiza citologica, bacteriologica si biochimica;

• infiltratii locale intraarticulare, peritendoniene;

• biopsii sinoviale si examinare anatomo-patologica;

• biopsii cutanate si examinare anatomo-patologica; Ecografie musculo-scheletala pentru diagnosticareaafectiunilor musculo-articular,inflamatorii si non- inflamatorii folosind aparatura de ultima generatie, cu sonda de inalta frecventa.

Pot fi diagnosticate astfel afectiuni precum tendinitele, tendinozele, bursitele, sinovite, chisturile sinoviale, leziunile musculare, leziuni ligamentare posttraumatice, degenerative;

• Diagnosticarea afectiunilor de parti moi prin examinari ecografice cu sonda liniara de inalta frecventa; Diagnosticarea precoce a afectiunilor osoase cum ar fi osteoporoza, osteomalacia, osteopenia prin osteodensitometrie (evaluarea pierderii de masa osoasa si evaluarea riscului de aparitie a fracturilor osteoporotice).Echipa medicala imbina experienta medicilor consacrati cu entuziasmul tinerilor specialisti.

Intalniti medici primari, doctori in stiinte medicale alaturi de medici specialisti cu pregatire profesionala.

Garantia serviciilor medicale de calitate este oferita de cadrele universitare de prestigiu, cu o bogata experienta si inalt profesionalism.

Reumatologia este o specialitate medicala distincta care se ocupa de diagnosticarea si tratamentul bolilor ce afecteaza sistemul musculo-scheletal, tesutul vasculo-conjunctiv, si care in evolutia lor intereseaza organele viscerale.

Fiind o specialitate medicala cu o dinamica permanenta, ea se adreseaza unei patologii ce implica mecanisme imunologice complexe, un domeniu mereu in atentia cercetatorilor si care beneficiaza la ora actuala de terapii inovatoare ce vizeaza tintele patogenice.

Astfel, necesitatea unui diagnostic precoce se impune in aceste afectiuni pentru initierea unui tratament cat mai adecvat, agresiv si precoce.Prof. Univ. Dr. Paulina CIUREA

Program pentru consultaţii: Luni 15.00-20.00 şi Miercuri 15.00 - 20.00

Sef de lucrari univ. dr. Florin VREJU

Program pentru consultaţii: Marti 16.00 -20.00 şi Joi 16.00-20.00

Listă servicii:


Medici/terapeuți:

 
Programare