ROmedic Cabinete medicale Pitesti Cabinete Medicină internă Medicină internă Pitesti

INFORMATII ECOGRAFIE

Autor: Dr. Rocsana Marinescu-Enescu

Incepand cu data de 04.11.2019, ecografiile se fac la sediul secundar al cabinetului din cadrul Clinicii Marinescu situata pe str. Livezilor nr. 19. 
Toate ecografiile sunt efectuate cu plata si programare telefonica (0348430378) sau prin prezentare direct la cabinet, pe baza unei recomandari, de dorit din partea altui medic. Eu voi efectua doar ecografia care mi se solicita, nu voi hotari eu de care ecografie este necesara, dacat daca pacientul va fi consultat de mine. In pretul ecografiei intra doar ecografia, nu si diagnosticul complet si tratamentul afectiunii diagnosticate prin ecografie, care face parte dintr-o consultatie separata. Ecografiile cardiace se fac doar pentru pacientii care sunt consultati de mine, deci in cadrul unei consultatii cardiologice complete.
Pentru o examinare optima a abdomenului se recomanda un post de cel putin 6 ore si consumul inainte de examinare a 500 ml apa pentru ca vezica urinara sa fie plina si sa permita vizualizarea optima a bazinului.
Pentru ecografia vasculara a membrelor inferioare trebuie sa va dezbracati de pantaloni, fusta, rochie, dres lung si veti ramane in lenjerie intima, care este de dorit sa nu fie tip boxeri sau pantalonasi. Nu se pot examina pacienti fara chiloti, acestia vor fi reprogramati. Examinarea incepe de sus de la radacina coapsei si continua pana jos la glezna.
Pentru ecografia vasculara a membrelor superioare trebuie indepartat deodorantul, pentru ca impreuna cu gelul ecografic devine vascos si jeneaza examinarea. Este de dorit de asemenea indepartarea parului axilar daca acesta este bogat.
Pentru ecografia vasculara vertebro-carotidiana/tiroidiana trebuie indepartate colierele.
Pentru ecografia cardiaca pacientul trebuie sa stea pe partea stanga, cu bratul sub cap si sa mentina aceasta pozitie intre 15-30 minute cat poate dura examinarea.

 

FOARTE IMPORTANT! Toate ecografiile efectuate in cabinetul meu sunt efectuate de MEDIC CU COMPETENTA/ATESTAT in Ecografie Generala, Ecografie Vasculara, Cardiaca