ROmedic Cabinete medicale Bistrita Cabinete Optică medicală și optometrie Optică medicală și optometrie Bistrita

NOUTATE ABSOLUTA

NOUTATE ABSOLUTA
Ochii sunt cel mai important simţ al omului: peste 80% din informaţiile despre ceea ce e înconjoară
sunt vizuale. Interesant este ca nou-născuţii învaţă să vadă la fel cum învaţă să meargă sau să
vorbească. Dacă progresul făcut de cei mici la mers sau vorbit este vizibil părinţilor, dezvoltarea
vederii rămâne imposibil de urmărit

Sănătatea ochilor celor mici are o importanţă majoră: un deficit de vedere ca urmare a uneidezvoltări necorespunzătoare va diminua performanţa copilului la şcoală, va spori pericolulde accidente, iar în final poate deveni o piedică în alegerea profesiei.

Vederea este compusă din două procese: imaginea înregistrată de ochi şi prelucrarea acesteia în creier. Această legătură între ochi şi creier trebuie exersată de cei mici, pentru a permite dezvoltarea nervului optic, a conexiunilor neuronale între ochi, cortex vizual şi motrica ochilor. Primii ani sunt deosebit de importanţi pentru dezvoltarea vederii binoculare sănătoase. Dacă în această perioadă apar defecte de vedere, procesul de dezvoltare va fi dereglat, în mod iremediabil. Ochii şi creierul nu se vor putea
"antrena" corect iar copilul nu va atinge niciodată capacitatea sa vizuală maximă. Acest defect este denumit AMBLIOPIE

Cu cât o problemă a ochilor este depistată şi tratată mai , cu atât şansele de a avea o vedere bună sporesc! În mod normal, testarea vederii se poate efectua dupa varsta de 3-4 ani , cand copiii pot colabora cu medicul.Cu aparatul de ultimă generaţie PLUSOPTIX, defectele de vedere ale copilului dumneavoastră pot fi detectate uşor, rapid, fără picături sau investigaţii suplimentare.
Cu cât sunt descoperite mai devreme deficienţele de vedere,cu atât mai uşor pot fi ele corectate.
Acum este posibil consultul oftalmologic de la vârsta de 6 luni.

Are copilul meu vreun defect de vedere?

Răspunsul la această întrebare vi-l poate da verificarea preventivă. În medie, un copil din cinci are un defect de vedere nedepistat la vârsta de 4 ani. Acest procentaj mare este impresionant; spre deosebire de boli, defectele de vedere nu au simptome vizibile şi sunt greu de detectat.

Copilul meu remarcă defectul său de vedere?

Copiii în cauză nu vor remarca şi nici reclama vederea slabă: ei cunosc lumea înconjurătoare doar prin ochii lor, neavând nici o posibilitate de comparaţie.

La ce ajută verificarea preventivă a vederii?

Aceasta ajută la depistarea timpurie aproblemelor de vedere. În cazul în care acestea nu sunt detectate şi tratate la o vârstă fragedă, vor genera probleme de vedere permanente, iremediabile. Această AMBLIOPIE
nu poate fi corectată cu ochelari sau cu altemijloace.

La ce vârstă este recomandat primul examen oftalmologic?

De regulă trebuie verificaţi în mod regulat toţi copiii care nu se află deja în atenţia unui oftalmolog. Această testare ar trebui efectuată cât mai repede cu putinţă, în mod ideal înaintea împlinirii vârstei de un an.Ulterior verificarea trebuie repetată în mod regulat, deoarece pot apărea probleme noi. în timpul creşterii

Care este scopul principal al verificării?

Un punct important al verificării este refracţia, adică determinarea dioptriilor Aceste valori se modifică odată cu vârsta, iar acest raport trebuie verificat în mod regulat.

Ce pot face eu?

Luaţi legătura cu medicul specialist în oftalmopediatrie. Acesta va analiza fiecare caz în parte.

Cu tehnica modernă de examinare PLUSOPTIX, consultul durează câteva secunde