ROmedic Cabinete medicale Cluj Napoca Cabinete Psihologie Psihologie Cluj Napoca

MA VOI SCHIMBA CAND VOI AVEA MAI MULT TIMP

MA VOI SCHIMBA CAND VOI AVEA MAI MULT TIMP
Autor: Olivia Stupar
Daca as putea, as sta la un colt aglomerat, cu palaria in mana, si as implora oamenii sa-mi dea mie toate orele pe care le-au irosit” (Bernard Berenson) .

Aveti tot mai frecvent sentimentul ca exista o criza de tip in viata dumeavoastra? Ca desi rulati la o viteza ametitoare de dimineata pana seara, nu realizati tot ce v-ati propus si sunteti si secatuiti de energie? Vi se pare un lux sa aveti timp pentru toate activitatile dumneavoatra, inclusiv pentru relaxare, distractie cu familia, crestere spirituala, miscare, continuarea studiilor si obtinerea de venituri? Ei bine, probabil va trebui sa reganditi unele parti din programul dumneavoastra. Nu asteptati sa aveti timp liber, ci creati-l!

“iti place viata? Atunci nu irosi timpul, caci acesta este materialul din care este facuta viata” (Benjamin Franklin) .

Trei pasi importanti pentru a prelua controlul asupra timpului dumneavoastra sunt:

Pasul 1. STABILITI-VA PRIORITATILE

Implinirea dorintelor incepe cu recapatarea controlului asupra timpului. Incepeti prin a face o lista cu prioritatile dumneavoastra, adevaratele prioritati, si nu cele false, acelea care le aveti pentru a va multumi parintii, sau copiii, sau seful. Este foarte util sa va notati cateva prioritati si sa le revizuiti periodic. Simplul act de a va pune pe hartie prioritatile va va face sa va simtiti mai plini de energie si de respect de sine. Puneti-va la treaba si lucrati pentru prioritatile dumneavoastre cele mai importante, inainte de a va angaja in alte sarcini mai putin semnificative. Daca asta inseamna sa va treziti mai devreme, atunci poate ar fi bine sa o faceti.

Pasul 2. INVENTARIEREA TIMPULUI

Realizarea acestui pas presupune o inventariere a activitatilor pe care le faceti zi de zi, timp de o saptamana, pe ore. Si in acest caz este de mare ajutor folosirea unui carnetel. Veti observa astfel multe activitati care va consuma timpul si care nu corespund listei dumneavoastre de prioritati. Astfel, puteti in mod constient sa modificati programul incat sa deveniti cat mai eficienti posibil.



Pasul 3.UN ANGAJAMENT FERM

Acum, ca prioritatile si programul va sunt clare, poate este momentul sa pecetluiti intelegerea cu vdumneavoastrai insiva. Diferenta dintre obiective si dorinte este ca primele au mai bune sanse sa duca la rezultate.

Cei mai multi oameni sunt ocupati, dar putini se simt multumiti si plini de succes. Daca tot faceti eforturi, ar fi bine sa va canalizati energiile intr-un fel care sa va aduca satisfactie si dumneavoastra si familiilor dumneavoastra,

Una din afirmatiile care mie personal imi ghideaza activitatea de zi cu zi este : “CCEA CE FAC ASTAZI ESTE IMPORTANT, PENTRU CA DAU IN SCHIMB O ZI DIN VIATA MEA.”
 
Programare