ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Cluj-Napoca

Cabinetul oferă servicii de evaluare psihologică, psihoterapie cognitiv-comportamentală, optimizare, autocunoaştere şi dezvoltare personală.

Despre psihoterapie
Putem să presupunem ce face un avocat, un contabil, un curier, un medic ş.a.m.d. Putem ghici cam ce face un psihoterapeut. Dar cum te pot eu ajuta, ca psihoterapeut? Poţi să povesteşti despre problemele tale şi acasă, nu-i aşa? Da, poţi. La fel cum poţi să citeşti şi tu legile în loc să consulţi un avocat. Dar dacă am fi nevoiţi să le facem pe toate singuri? Le-am face? Dacă fiecare moment în care amânăm un lucru ne ajută să ne simţim bine temporar, oare chiar rezolvăm astfel problema?
Un psihoterapeut întruchipează un ajutor specializat şi îţi poate oferi răspunsurile pe care le cauţi. Îţi poate arăta diverse tehnici ale căror eficienţă e susţinută de ultimele cercetări în domeniu, dar şi de rezultatele pe care tu le vei vedea de la o şedinţă la alta. Eu, ca psihoterapeut, te pot ajuta să pui în practică ce ştii, dar şi să descoperi noi lucruri despre tine. Te pot ajuta să schimbi ce îţi doreşti, într-un mod controlat şi funcţional. Sănătos. În intervenţia psihologică lucrăm cu instrumente şi metode validate ştiinţific, pe care le adaptăm la clientul din faţa noastră, la individul cu propriile lui particularităţi şi nuanţe. Omul reprezintă o permanentă sursă de cunoaştere, curiozitate, cercetare, explorare, încercare şi schimbare.

 

Despre tine
Poţi să te lupţi singur cu dificultăţile tale şi ale vieţii. Dar uneori e mai uşor să ai un profesionist lângă tine care să te ghideze şi să te ajute exact acolo unde ai nevoie. Tu ştii ce îţi doreşti, ce este bine pentru tine. Dar contează să şi acţionezi într-un mod util pentru atingerea scopurilor tale. Împreună putem descoperi gândurile şi emoţiile care stau la baza dificultăţilor tale. Poţi învăţa să îţi creşti rezistenţa la stres, să îţi controlezi mai bine gândurile şi emoţiile nesănătoase, să îţi menţii sănătatea psihică şi emoţională, să relaţionezi mai sănătos cu cei din jur.
Demonstrează-ţi ţie, în primul rând, că poţi fi complet. Şi complex. Proactiv, responsabil, liber, fericit. Şi chiar trist, uneori. Dă-ţi voie să fii exact aşa cum eşti, dar ai curajul să schimbi ceea ce te deranjează!

Despre acceptare

Acceptarea necondiţionată implică o atitudine deschisă faţă de un om, faţă de o situaţie sau faţă de propria persoană, acceptarea acesteia, indiferent că aprobi sau dezaprobi un anumit comportament al tău sau o anumită atitudine. Eu te accept ca om, dar te ajut să creşti, să te dezvolţi, să îţi împlineşti viaţa. Accept şi empatizez cu suferinţa ta, dar te ajut să ieşi din ea. Numai şi numai dacă tu vrei asta.
In şedinţele de psihoterapie, învăţăm să luptăm pentru ce ne dorim, să facem tot ce ţine de noi, dar să primim cu recunoştinţă şi să nu ne aşteptăm la ceva doar pentru că noi credem că aşa ar trebui să fie. Învăţăm că nimic nu este groaznic cu adevărat, că putem suporta atâtea lucruri de care nici noi nu ne credem în stare, că putem tolera un număr infinit de situaţii, locuri, oameni sau conflicte, pentru că acestea reprezintă doar un disconfort, nu un pericol real pentru noi. Învăţăm că noi, ca oameni, suntem mult mai mult decât o etichetă ce rezultă dintr-un comportament de-al nostru sau dintr-un singur domeniu de viaţă. Învăţăm să gândim şi să trăim sănătos, cu noi înşine şi/sau împreună cu ceilalţi.
Un psihoterapeut te ajută să vezi o altă perspectivă, îţi stă alături, te învaţă să găseşti mijloace prin care să îţi atingi scopul, te motivează să perseverezi şi să progresezi. Iar tu înveţi treptat să îţi descoperi şi să îţi activezi resursele personale, să te accepţi pe tine, pe ceilalţi şi lumea înconjurătoare. O dată cu acceptarea, vei netezi calea spre schimbare.

 

Despre schimbare
Ca să schimbi un lucru, în primul rând e nevoie să îl accepţi. Apoi să ţi-l asumi şi să te implici activ în schimbarea acestuia. Asta adesea implică discutarea unor aspecte problematice din viaţa ta, astfel că nu va fi mereu uşor să le scoţi la iveală. Însă conştientizând acest lucru, vei beneficia la maxim de rolul tău activ în psihoterapie. Tot ce îi spui psihologului tău te ajută să fii sincer în primul rând cu tine.
Adesea o persoană vine la psiholog cu o ‘cerinţă’, un obiectiv bine punctat, o problemă deranjantă. Fiecare dintre noi observă manifestarea mecanismelor sale psihologice în comportamentul său cotidian şi în performanţa sa. Pentru a corecta problemele de suprafaţă, comportamentele nesănătoase sau relaţiile problematice cu ceilalţi, este util să identifici emoţiile şi gândurile tale, modul în care ai învăţat să interpretezi evenimentele, acţiunile proprii sau ale celorlalţi. Este util să descoperi cum te sabotează uneori felul în care gândeşti, felul în care acţionezi. Iar apoi, este necesar să le schimbi, dacă vrei să obţii un rezultat durabil.
Astfel, un scop al psihoterapiei constă în rezolvarea problemelor emoţionale, prin corectarea anumitor gânduri sau convingeri, adesea subiective şi nu mereu adaptate la realitatea obiectivă, care întreţin intensitatea disfuncţională a unor emoţii şi frecvenţa cu care acestea apar. Scopul acestui proces este ca tu să dobândeşti suficiente cunoştinţe şi abilităţi pentru a face faţă cu succes la situaţiile imprevizibile sau chiar negative de viaţă, să iei cu succes decizii, să rezolvi probleme şi sarcini pe care uneori le eviţi sau amâni, să crezi în tine, să dobândeşti control asupra felului în care gândeşti şi în care interpretezi ce ţi se întâmplă, să alegi cum să te simţi!

 

Despre mine
Sunt psiholog practicant autonom în psihologie clinică şi psihoterapie cognitiv-comportamentală. Activez în cabinetul individual din 2013 şi ofer servicii de diagnostic şi evaluare psihologică, psihoterapie cognitiv-comportamentală pentru probleme psihologice şi psihopatologie, dar şi optimizare, autocunoaştere şi dezvoltare personală.
Pe parcursul activităţii mele, am lucrat preponderent cu adolescenţi, adulţi şi vârstnici (16 -75 ani), cu diferite dificultăţi, în psihoterapie individuală sau întâlniri de grup. Am lucrat cu tulburări de anxietate (anxietate generalizată, tulburare de panică, anxietate socială, fobii specifice, tulburare obsesiv-compulsivă, stres post-traumatic), tulburări afective (depresie, tulburare bipolară), insomnie şi perturbări ale somnului, adicţii (ex. dependenţă de alcool, substanţe, jocuri), dificultăţi de adaptare (la situaţii profesionale, familiale, de cuplu, afecţiuni somatice), adaptare la boli cronice (creşterea aderenţei la tratament, managementul emoţiilor şi comportamentelor nesănătoase), doliu complicat, tulburări de personalitate (de tip evitant, dependent, obsesivo-compulsiv, depresiv, paranoid, schizotipal, borderline).
Am abordat cu pacienţii mei strategii de control al emoţiilor nesănătoase, identificarea şi modificarea gândurilor şi convingerilor care întreţin problemele psihologice şi de relaţionare, dezvoltarea unui stil de gândire raţional şi sănătos, managementul comportamentelor nesănătoase, dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, dezvoltarea abilităţilor de decizie şi rezolvare de probleme, dezvoltarea abilităţilor de organizare, time-management, managementul stresului.
Începând cu 2014, am organizat şi susţinut workshop-uri de promovare şi de menţinere a sănătăţii psihice, pe teme diverse (despre motivaţie, despre emoţii şi gânduri nesănătoase, controlul emoţiilor, tehnici de control comportamental, tehnici de introspecţie, conştientizare şi acceptare, abilităţi şi tehnici de comunicare, comunicare în relaţia de cuplu, managementul activităţilor zilnice).
Sunt în continuare fascinată de natura umană, de creierul uman şi procesele sale psihice, la nivel personal şi interpersonal, motiv pentru care urmăresc cu entuziasm dezvoltarea continuă a propriei persoane şi a oamenilor cu care lucrez.

Ultimele recomandări de la pacienți:

06-02-2018
Mihaela Dinca, 61 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Competenta, profesionalism, comunicare excelenta, dedicata...O recomand cu mare caldura!

05-02-2018
Dana C, 42 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare