“ Nu pot să-ti dau soluţii pentru toate problemele vieţii, …, dar pot să te ascult şi să particip la zbuciumul tău. Nu pot să schimb trecutul şi nici viitorul tău. Dar când vei avea nevoie de mine voi fi alături de tine. Nu pot să te opresc să nu te împiedici. Dar pot să îţi ofer mâna, să te ajut să nu cazi....Nu judec deciziile pe care le iei în viaţă. Mă limitez să te susţin, stimulându-te şi ajutându-te, dacă îmi vei cere. Nu pot să-ţi fixez limitele activităţii tale, dar îţi ofer şansa necesară pentru a spera mai mult. Nu pot evita să suferi când o durere iţi rupe sufletul… pot aduna bucăţile sufletului tau…si tu vei fi din nou bucuros de viaţă.…..Profită de oportunităţi. Ascultă-ţi inima. Fii încrezător în viaţă .” Jorge Luis Borges (Poem …)
Cabinetul Individual de Psihologie Stela Neamt, este atestat de catre Colegiul Psihologilor din Romania si inregistrat in Registrul unic al Psihologilor, cu drept de libera practica din Romania, cod de inregistrare 1CJ1725.
Competente profesionale:
- Psihologie clinica
- Psihoterapii cognitiv comportamentale
- Psihosexologie
Va sunt oferite urmatoarele servicii :
Interventie (terapie) psihologica de tip cognitiv-comportamentala individuala in urmatoarele situatii: depresie, atac de panica, anxietate, complexe, tulburari de alimentatie, tulburari ale somnului, dependente, stress traumatic si posttraumatic, fobii, timiditate excesiva, boala, disfunctii sexuale, divort sau separare, pierderea unei persoane dragi, dificultati de adaptare la schimbare, stres ocupational, oboseala cronica etc.
In ce consta psihoterapia individuala pentru adulti / adolescenti / copii?
Psihoterapia ofera un spatiu de intalnire si regasire interioara, un spatiu de dialog verbal si nonverbal. Acest spatiu se vrea liber si fara constrangeri ideologice, lipsit de prejudecati.
Pentru fiecare persoana, se dedica un timp, de fiecare data acelasi, in care psihoterapeutul ii acorda intreaga sa atentie. Toate problemele, ideile, emotiile, fricile clientului isi gasesc dreptul la exprimare, analiza si intelegere. Scopul este ca in relatie cu terapeutul, clientul sa isi poata pune intrebarile potrivite; astfel noi raspunsuri se pot transforma in solutii eficiente de viata. Durata terapiei poate varia in functie de fiecare caz si de nevoile fiecaruia.
Interventie (terapie) psihologica de tip cognitiv-comportamentala de familie in urmatoarele situatii: dificultati in comunicare, imposibilitatea de a rezolva conflictele intre menbrii de familie (ex.parinti si copii), aparitia unor valori si scopuri personale incompatibile,
In cadrul acestei forme de psihoterapie accentul se pune pe membrii ce compun familia, iar interventia terapeutica presupune, ca acestia sa inteleaga si sa remedieze formele viciate de relationare si sa invete altele noi adaptate fiecarui individ in parte.
Interventie (terapie) psihologica de tip cognitiv-comportamentala de cuplu
Cu toate ca, statisticile arata ca psihoterapia este una dintre cele mai indicate solutii in rezolvarea problemelor care apar in cuplu, din pacate inca in Romania foarte putine cupluri aleg sa apeleleze la ajutorul unui psiholog.
Sunt mai multe aspecte care pot sa perturbe bunul mers al relatiei de cuplu, insa voi puncta doar citeva dintre ele. Cuplul se poate confrunta frecvent cu: deficitul de comunicare, lipsa angajamenului, monotonia, critica in exces, lipsa compromisurilor si o viata sexuala nesatisfacatoare. imposibilitatea de a rezolva conflictele in cuplu, aparitia unor valori si scopuri personale incompatibile, inadaptarea la rolurile parentale, gelozie, infidelitate, divort etc.
Interventie (terapie) psihologica de tip cognitiv comportamentala in probleme sexuale : Psihoigiena sexualitatii, educare-formare a atitudinilor fata de sexualitate si a conduitelor sexuale, disfunctii sexuale, prevenire si corectare a deviatiilor psihosexuale, individuale sau colective. Psihosexologia cuplului, atitudinea fata de sexualitate, psihotraumatismele vietii erotico-sexuale, etc.
Evaluare psihologica .
Psihodiagnoza ca proces de evaluare se concretizează într-un examen psihologic în care metoda testelor are un loc bine definit şi important dar ea nu se reduce la teste, implicând şi alte metode, la fel de importante cum sunt observaţia, interviul, metoda biografică, analiza produselor activităţii, etc.
Psihodiagnosticul se refera la cunoasterea factorilor psihologici, cu relevanta pentru desfasurarea diverselor forme de activitate.
Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?
Atunci oferiți-ne o recomandare!