ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Cluj-Napoca

Sa ne infruntam fricile.

Nevoia de schimbare exista in fiecare dintre noi. Din pacate, obisnuintele ne fac foarte rezistenti la nou. E vorba de zona noastra de confort. De exemplu, chiar daca nu ne place locul de munca, el ne mentine in zona de siguranta. Dar daca o iei pe acelasi drum de fiecare data, vei avea aceleasi rezultate. Ca sa ne mentinem creierul tanar este foarte important sa acceptam provocarile schimbarii. Iata ce va propun pentru saptamana aceasta:
1. Schimba-ti modul de aranjare a parului, macar pentru o zi si observa reactiile celorlalti
2. Schimba-ti culorile hainelor
3. Daca ai un stil vestimentar armonic ( asortat) introdu o pata de culoare, o asimetrie. Daca esti prea extravagant, adu putina liniste, creaza o oaza de odihna pentru ochii celui care te priveste.
4. Fumeaza, tine tacamurile, paharul etc cu mana stanga de exemplu, daca esti dreptaci
5. Schimba cafeaua cu ceai, sucul cu limonada sau apa ( incepe cu o zi pe saptamana)
6. Daca mananci multa paine, azi nu mai manca. Renunta la obiceiurile alimentare daunatoare ( dulciuri, fastfooduri, minuturi etc)
7. Mergi pe jos o statie de tramvai
8. Cauta sa razi in fiecare zi, iar daca esti invadat de ganduri negre, aloca-ti 15 minute de concentrare negativa pe zi, la aceeasi ora, dar doar atat.
9. Gaseste subiecte noi de conversatie, spune-ti parerea, exprima-ti emotiile ("Eu asta simt")
10. Invata sa te jenezi tot mai putin, poarta sosetele de nuante diferite, sau un tricou cu gura la spate. Ataca rusinea care-ti paralizeaza libertatea.
 
Programare