ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Psihologie Psihologie Iasi

Anunțuri & noutăți

04-05-2017

Conferință: ”Ce spun eu și ce auzi tu? ” la Iași, cu Gáspár György, psiholog clinician și psihoterapeut relațional

Conferință: ”Ce spun eu și ce auzi tu? ” la Iași, cu Gáspár György, psiholog clinician și psihoterapeut relațional
******
20 mai 2017
sala Glen Rose Ballroom - Little Texas, Iași
Vă așteptăm la eveniment începând cu ora 9:30

Organizatori: ParentIS împreună cu Absolut Media - OOH Agency şi Pagina de Psihologie
******
Despre subiectul conferinței:
Și eu am nevoie să mă vezi, să mă auzi, să mă simți…
Bazată pe cele mai recente descoperiri din știința relațiilor de iubire, conferința “Ce spun eu și ce auzi tu?” ne oferă o nouă viziune și perspectivă practică asupra relațiilor de cuplu. Bogată în explicații concrete și numeroase recomandări ușor de aplicat în viața de zi cu zi, prin participarea la cele două ateliere ale conferinței aveți șansa să vă îmbunătățiți semnificativ conectarea cu partenerul, ajungând să vă gestionați conflictele într-o manieră sănătoasă și pozitivă. Deoarece, DA, și cuplurile fericite se ceartă – diferența este dată de faptul că adulții din aceste cupluri își gestionează conflictele într-un mod constructiv și conștienți de importanța relației.
Toate relațiile trec prin cicluri de conectare, deconectare și reconectare. Relațiile nu sunt statice, acestea sunt precum organismele vii, care necesită atenție și implicare din partea noastră. Atunci când noi și partenerul căutăm o conectare profundă și consistentă, adesea trebuie să acceptăm și deconectări puternice, ca parte a dansului relațional. Astfel, poate fi dureros să susținem toată energia necesară armoniei din cuplu, mai ales atunci când bateriile psihologice ne sunt aproape goale.
Uneori, conflictul este fenomenul care ne ajută să ne concentrăm pe nevoile celuilalt. Și tocmai prin acest proces de reconectare începe creșterea relației. O conversație umană de reconectare nu este despre a arăta cu degetul, ci despre a-i spune partenerului ce ne dorim să facă diferit.
Păstrând în minte principiul conform căruia schimbarea începe cu noi, atunci când vine vorba despre relația de cuplu cei mai mulți dintre noi suntem tentați să-l “determinăm” pe celălalt să facă primul pas spre schimbare, însă cu siguranță aceasta este și o mare capcană relațională. Controlul și manipularea în relația de cuplu nu favorizează apropierea, acestea sting orice urmă de încredere și siguranță relațională.
“Consider că a venit momentul ca fiecare dintre noi să ne asumăm curajul de-a descoperi noua știință a iubirii, să îndrăznim a renunța la ceea ce credeam că este iubirea și să învățăm a iubi din plin.” – Gáspár György, psihoterapeut relațional și autor al cărții Copilul invizibil
******
Cui îi este adresată această conferință?
Conferința este recomandată cuplurilor de orice vârstă și orientare sexuală, dar și persoanelor aflate în căutarea unei relații funcționale de cuplu. Dacă ai o relație solidă, participarea la conferință îți poate oferi noi insight-uri și conștientizări despre cine ești tu în relația de cuplu, dar și o serie de instrumente optime pentru a menține starea de bine în doi. Iar dacă ești într-o relație toxică sau dificilă, poți înțelege care sunt rănile personale care te opresc din a primi și oferi iubire din plin.
******
Pe ce ne vom axa în conferință?
• Pe descoperirea și recunoașterea comportamentelor toxice dintre partenerii unui cuplu;
• Pe blocajele în comunicare și armele psihologice pe care le folosim în viața de zi cu zi;
• Pe aspectele care fac diferența între cuplurile fericite și cele nefericite;
• Pe înțelegerea motivelor pentru care ne comportăm într-un anumit fel;
• Pe descoperirea noii științe a iubirii;
• Pe dezvoltarea unor practici sănătoase de relaționare și comunicare în cuplu;
• Pe împăcarea cu noi înșine și acordarea permisiunii de a primi și oferi iubire.
******
Un gând de final:
Să ne reamintim că fiecare cuplu este compus din doi parteneri și încă ceva extrem de important, dar invizibil care-i leagă dincolo de spațiu și timp – relația.
******
Early Bird (pentru tranzacție lansată până pe 10 mai inclusiv) :
95 lei/ persoană
180 lei /cuplu
Pentru tranzacțiile lansate începând cu 11 mai
120 lei/ persoană
******
Gáspár György, unul dintre cei mai apreciați psihologi și psihoterapeuți relaționali din România, este președintele Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, membru în Colegiul Psihologilor din România și coordonator de programe ce privesc sănătatea relațională. Ieșenii au avut ocazia să îl cunoască în cadrul conferinței ”Puterea Relațiilor” susținută la Iași împreună cu Otilia Mantelers în luna martie 2016, dar și în cadrul conferinţei “Prezența conștientă, esența relației părinte- copil” organizată în mai 2016.
******
Pentru alte informații și oferte de grup vă rugăm sa ne trimiteți e-mail pe contact@parentis.ro
******
Notă despre participarea copiilor:
Evenimentul ”Ce spun eu și ce auzi tu?” este unul construit pentru cupluri, în scopul îmbunătățirii conectării cu partenerul de viață. Știm cu toții cât de minunați sunt copiii și cum au puterea să ne capteze întreaga atenție prin inocența lor. Recomandăm însă, pentru a beneficia din plin de informațiile și instrumentele pe care le vom primi în timpul evenimentului, să lăsați copiii acasă, cu persoane de încredere, astfel încât să vă puteți elibera mintea de grija pentru ei preț de câteva ore și să vă puteți concentra pe relația de cuplu.
******
Sponsori
Arra Natural Cosmetics
AXKID RO
Grupul De Firme Bras
Parteneri
Beatrice Chicoș - Psihoterapie
By Rozalia
Casuta Naturii
Deadura
Equilibria Center Iasi
Re-Mind Center
Willing
Zero Gravity - Sala de escaladă
Parteneri media
Ines Rocks
LalaStudio Photography
Le multumim tuturor pentru sprijin!
06-05-2016

Prezența conștientă, esența relației părinte- copil. Conferință susținută de psihologul Gáspár György la Iași

Prezența conștientă, esența relației părinte- copil. Conferință susținută de psihologul Gáspár György la Iași
15 aprilie 2016, Iași


Psihologul Gáspár György susține la Iași conferința:
Prezența conștientă, esența relației părinte- copil


În data de 14 mai 2016 se organizează la Iași conferința „Prezența conștientă: esența relației părinte-copil” susținută de Gáspár György, unul dintre cei mai apreciați psihologi și psihoterapeuți relaționali din România.

Prezența conștientă, așa cum o descrie Gáspár György, este ”o stare în care mintea noastră este readusă în momentul prezent, pentru a observa cu claritate ceea ce trăim acum și aici și a face alegeri asumate, fără a rămâne blocați în perspective rigide, sclavi ai unor opinii și emoții neexaminate”. Când îi ”acceptam pe copii așa cum sunt și căutăm să înțelegem nevoia din spatele a ceea ce fac, atunci răspunsul nostru poate fi ghidat de suveranitate, empatie și acceptare”.
Ca părinți, spun Myla și Jon Kabat-Zinn, simțim uneori „că ne-am pierdut drumul, fiind într-o perioadă mai întunecată, mai plină de disperare sau de confuzie a vieții noastre și am putea să ne întrebăm: Cum am ajuns aici? Unde sunt? Ce este acest loc în care mă aflu acum?”, dar pentru că fiecare dintre noi e un produs al vremurilor noastre și facem alegeri în contextul epocii în care trăim și a experiențelor anterioare, se întâmplă să luăm decizii de care să nu fim mulțumiți sau să simțim că instinctele noastre sunt complet îngropate. Niciodată, însă, nu e prea târziu să încercăm să vindecăm relațiile cu propriii copii, chiar și dacă ei au crescut mari, iar prezența conștientă (mindfulness) ne oferă o cale reală de a vindecă relații.

Gáspár György este președintele Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, membru în Colegiul Psihologilor din România și coordonator de programe ce privesc sănătatea relațională. Ieșenii au avut ocazia să îl cunoască în cadrul conferinței Puterea Relatiilor susținută la Iași împreună cu Otilia Mantelers în luna martie a acestui an. Imagini de la respectivul eveniment gasiti aici https://goo.gl/4vkZ3v sau aici https://goo.gl/CZVhEv.

Conferința „Prezența conștientă: esența relației părinte-copil” va avea loc sâmbătă, 14 mai 2016, orele 09:00 - 13:00, la Hotel International, Sala Magnum.
Evenimentul se adresează părinților, psihologilor, cadrelor didactice și oricărei persoane interesate de dezvoltare personală.
Formularul pentru înscrieri este disponibil pe site-ul www.parentis.ro.

Organizatorii evenimentului sunt Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie, Pagina de Psihologie, Asociația ParentIS și Absolut Media.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm accesați site-ul www.parentis.ro sau contactați:
Alina Irimia, 0740504218
Ionela Luciu, 0746118653
parentisgrup@gmail.com
12-02-2016

„Puterea relațiilor. Călătoria de la vină către vulnerabilitate și vindecare“ - 12 martie 2016 - Gaspar și Otilia la Iași

„Puterea relațiilor. Călătoria de la vină către vulnerabilitate și vindecare“ - 12 martie 2016 - Gaspar și Otilia la Iași
Mi se întâmplă de suficiente ori în fotoliul de psihoterapeut să gândesc că, pentru a merita încrederea clienților mei, trebuie să fi citit mii de cărți. În acele momente, gândurile mele se întorc la cercetările lui Brene Brown despre rușine pentru a căpăta puterea de a relaționa cât mai autentic cu oamenii frumoși și curajoși pe care îi întâlnesc în profesia mea.

Cu toții suntem tentați să ne tratăm vulnerabilitățile ca pe slăbiciuni care ne fac să simțim rușinea și frica de a fi respinși. Acționând din această perspectivă, ne dorim să ne ascundem, să ne facem cât mai mici și să ne îndepărtăm de cei dragi. Ne îndepărtăm deasemenea și de noi înșine și de cine suntem cu adevărat. Adesea căutăm confortul și rezolvarea problemelor noastre într-un perfecționism absurd, care sună cam așa: „O să fiu demn de a fi prețuit atunci când...”, „Când voi fi suficient de..., voi merita să fiu apreciat”. Câți dintre noi pot spune că nu își trăiesc fiecare zi funcționând după acest sistem? Trecem sub tăcere experiențe dureroase și rușinoase, ne ascundem cele mai grave disconforturi emoționale, sperând că nimeni nu ne va vedea vreodată în această postură și că poate într-o zi toate eforturile noastre vor fi răsplătite de către ceilalți prin apreciere.

Așadar, vă lansez această invitație: să punem capăt așteptării! Momentul în care vom fi suficient de sclipitori pentru a avea relații pline de iubire și de bucurie este chiar momentul în care renunțăm la persoana care credem că ar trebui să fim și ne acceptăm pe noi așa cum suntem. Haideți să avem relații în care „întunericul nu distruge lumina ci o definește”!

Haideți să ne întâlnim, de azi într-o lună, cu Gaspar și Otilia care au pornit curajoși într-o caravană a dezvăluirilor despre ”Puterea relațiilor. Călătoria de la vină către vulnerabilitate și vindecare“, și ajung chiar la noi, la Iasi, pe 12 martie 2016, la sala de spectacole a BCU ( Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu").

Mai multe detalii și înscrieri găsiți aici:
http://paginadepsihologie.ro/cs-events/putem-avea-o-viata-implinita-gestionand-vina-vulnerabilitatea-si-rusinea-puterea-relatiilor-vine-in-iasi/.
08-04-2014

Workshop - Modalitati de abordare a dificultatilor intampinate in activitatea profesionala 10 aprilie 2014

Workshop acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania - 10 credite,
in cadrul Simpozionului National Kreatikon,
Iasi , 10 aprilie 2014

Impreună vom găsi răspunsuri la întrebările:

Ce fel de dificultati intalnesti in activitatea ta profesionala?
Ce simti, ce gandesti si ce faci in astfel de situatii?
Ce obstacole personale iti dau "batai de cap" si iti accentueaza dificultatile?
Care sunt resursele pe care le folosesti pentru a rezolva asemenea probleme?
Ce alte ipoteze poti crea pornind de la problemele si resursele tale?

Hai sa identificam strategii si tehnici utile pentru a construi o noua perspectiva si un plan de realizare a acesteia!

Desfasurare: Iasi, Joi, 10 aprilie 2014, orele 17:00
Investitie pentru participare: 100 lei
Locul de desfasurare :Universitatea Petre Andrei din Iasi - etaj 8.

https://www.facebook.com/events/689205844474908/?ref=22

Pentru detalii si inscrieri:
* Beatrice Chicoş, psihoterapeut de familie şi cuplu - Tel: 0745314740
*Lector univ. dr. Cristina Elena Stărică, psihoterapeut de familie si cuplu - Tel: 0745167146
13-02-2014

Atelier de psihoterapie - 29 martie 2014 - PIERDEREA ŞI SUFERINŢA. CUM SĂ TRĂIESC DUPĂ DOLIU, DESPĂRŢIRE, DIVORŢ, BOALĂ?

Atelier de psihoterapie - 29 martie 2014 - PIERDEREA ŞI SUFERINŢA. CUM SĂ TRĂIESC DUPĂ DOLIU, DESPĂRŢIRE, DIVORŢ, BOALĂ?
“ ... De când au început să-şi aştearnă gândurile, oamenii şi-au dat seama că totul piere, că ne este teama de pieire şi că trebuie să găsim o cale de a trăi în ciuda temerii şi a dispariţiei. ...” I. D. Yalom

Fiecare dintre noi a trecut de-a lungul vieţii sale printr-un moment dificil: despărţire, divorţ, pierderea sănătăţii sau a unei fiinţe dragi, pierderea sensului sau a direcţiei vieţii.
Stările şi emoţiile care ne copleşesc în aceste momente par că ne vor însoţi pentru totdeauna. Pare că nimic nu ne va putea reda starea de bine resimţită înainte de eveniment.
Vino la acest atelier şi află cum poţi să laşi în urma ta evenimentele dureroase din trecut. Împreună vom vorbi despre emoţiile apărute în stadiile procesului de pierdere şi vom identifica modalităţile de a le gestiona, pentru a ajunge la acceptare, responsabilitate şi asumare.
Putem găsi împreună o cale prin care sa îţi trăieşti viaţa în continuare!
Atelierul de psihoterapie se adresează tuturor celor care vor să depăşească o pierdere din viaţa lor.

Data: 29 martie 2014 orele 10:00 – 14:00,

Taxa de participare: 100 lei
Timp de lucru : 4 ore
Inscrieri şi detalii la tel. 0745314740 sau chicosii@yahoo.com

Te va însoţi în acest demers Beatrice Chicoş, psihoterapeut de familie şi cuplu
16-11-2013

Poti sa faci ceva pentru tine chiar acum !

Poti sa faci ceva pentru tine chiar acum !
Ai dificultati si vrei sa le depasesti ?
Ai nevoie de ajutor si ceilalti sunt prea ocupati sa ti-l acorde ?
Vrei sa te ajuti singur si nu stii cum ?
Iti doresti sa fii mai bun cu tine si cu cei care te inconjoara ?
Indrazneste sa fii fericit, fie ca esti adult sau copil, sot sau sotie, frate sau sora, parinte, fiu sau bunic.
Poti sa faci ceva pentru tine chiar acum !
16-11-2013

Workshop - Gestionarea emoţiilor în procesul pierderii. Abordare terapeutică

Workshop - Gestionarea emoţiilor în procesul pierderii. Abordare terapeutică
Workshop acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania: 10 credite
Vineri - 5 aprilie 2013 - Iasi

“ ... De când au început să-şi aştearnă gândurile, oamenii şi-au dat seama că totul piere, că
ne este teama de pieire şi că trebuie să găsim o cale de a trăi în ciuda temerii şi a dispariţiei. ...” I. D. Yalom

Fie că e vorba despre clienţii care intră pe uşa cabinetului copleşiti de despărţiri, de pierderea sănătăţii sau a unei fiinţe dragi, de pierderea sensului sau direcţiei vieţii, fie că e vorba de propriile noastre trăiri cu privire la aceştia sau la propria noastră viaţă, cu toţii am resimţit astfel de stări şi emoţii.
Împreună vom vorbi despre emoţiile apărute în stadiile procesului de pierdere şi vom identifica modalităţile de a le gestiona, pentru a ajunge la asumare, responsabilitate şi acceptare. Tot împreună vom urmări şi reacţiile profesionistului în psihoterapia pierderii.
Vino la workshop pentru a afla mai multe despre abordarea psihoterapeutică a pierderii, pentru a discuta despre experienţele noastre şi pentru a creiona un ghid de bune practici.

Workshopul este sustinut de:
- Lector univ. dr. Cristina Elena Stărică, psihoterapeut de familie si cuplu,
- Beatrice Chicoş, psihoterapeut de familie şi cuplu

 
Programare