ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Iasi

Ce este Atelierul de psihoterapie?

Ce este Atelierul de psihoterapie?
Autor: Beatrice Chicos
In dictionar, termenul atelier se refera fie la locul înzestrat cu unelte sau mașini, în care se desfășoară o muncă meșteșugărească organizată, fie la totalitatea artistilor sau muncitorilor care lucrează în acel spatiu.

In cadrul Atelierului de psihoterapie „mestesugarii” si „artistii” sunt participantii, veniti sa se implice in discutii, utilizand ca instrumente parerile si credintele, emotiile si sentimentele lor, dar si abilitatile proprii; jocurile si exercitiile pe care le facem au rolul de a media un schimb de experienta pe teme cunoscute si traite de noi toti. Si sunt convinsa ca sunt cele mai bune „instrumente” si „masini” cu care vom lucra.

Temele Atelierului au tenta si culoare psihoterapeutica; ele vor sonda ceea ce simtim , ceea ce gandim si ceea ce facem in diverse situatii din viata; vor fi teme cunoscute care ne trezesc curiozitatea si ne lasa nedumeriti, dar care ne provoaca sa fim creativi si plin de energie in cautarile noastre.

Ca participanti, voi aveti libertatea de a va construi propriile solutii la intrebarile personale sau la intrebarile pe care le aduc în discutie colegii de atelier. Participarea la atelier are ca scop imbogatirea fiecaruia cu instrumentele de care are nevoie; poti descoperi lucruri noi la care nu te-ai gandit si poti alege ceea ce vrei sa pui in practica; te poti simti foarte bine, fara sa ai timp de plictiseala, poti pune intrebari, si poti spune doar ceea ce doresti sa se stie; si nu in ultimul rand, poti descoperi un nou mod de a face fata unei situatii sau de a sprijini pe cineva apropiat tie.
Bineinteles ca iti voi spune si eu ceea ce cred si ceea ce stiu despre tema adusa in discutie!

Vei auzi si vei vedea lucruri extraordinare in viata altora sau chiar in viata ta, dar vei lasa sa treaca informația prin propriile filtre. Tu alegi ceea ce vrei sa iei cu tine!
 
Programare