ROmedic Firme medicale Consumabile si produse de unica folosinta

Anunțuri & noutăți

25-02-2018

Granulox® spray hemoglobina pentru tratamentul ranilor cronice

Granulox® spray hemoglobina pentru tratamentul ranilor cronice
Preț: 452.6 RON
Granulox® spray hemoglobina pentru tratamentul ranilor cronice

Granulox® 12 ml - 452.60 RON/buc
Granulox® 6 ml - 292,50 RON/buc

1. Ce este Granulox® și pentru ce se utilizează?
Granulox® este un spray indicat în tratamentul plăgilor cronice. Granulox® este un dispozitiv medical inovativ pentru tratamentul rănilor cronice, de ex. ulcer de gambă venos, ulcer de gambă arterial, ulcer de gambă mixt, ulcer diabetic la picior, plăgi chirurgicale cu vindecare postoperativă secundară, escare de decubit.
În general, plăgile cronice sunt caracterizate printr-o alimentare deficitară de oxigen a țesutului afectat. Aceasta influențează vindecarea rănii în mod decisiv. Condiția de utilizare este ca boala în cauză să fie tratată conform prevederilor medicale. În cazul plăgilor cronice cauzate arterial, trebuie să fie epuizate în prealabil posibilitățile de îmbunătățire a circulației sangvine.
Granulox® pune la dispozitia rănii oxigenul necesar în mod difuziv. Prin componenta hemoglobină se introduce la nivelul rănii oxigen din exterior. Datorită îmbunătățirii alimentării de oxigen la nivelul rănii, se întreține vindecarea plăgii.
2. Ce precauții trebuie să luați în considerare înainte de utilizarea produsului Granulox®?
Nu utilizați Granulox®
- la răni infectate
- în caz de sarcină.
Nu există date referitoare la aceste cazuri.
3. Ce precauții trebuie să luați în considerare în timpul utilizării produsului Granulox®?
- A nu se utiliza concomitent cu produse terapeutice cu acțiune locală, cum ar fi antibioticele, deoarece interacțiunile acestora cu Granulox® nu sunt cercetate încă suficient.
- Este cunoscut faptul că soluțiile dezinfectante influențează in mod considerabil produsul Granulox®. În urma utilizării dezinfectantelor este necesară o spălare foarte bună cu soluție fiziologică.
- În urma utilizării metodelor de debridare a plăgilor proteolitice (enzimatice) este necesară o spălare foarte bună cu soluție fiziologică.
În cazul în care simptomele se înrăutățesc sau dacă apar reacții adverse nedorite se va întrerupe tratamentul si se va consulta medicul.
4. Cum se adminstrează Granulox®?
Tratamentul pe baza produsului Granulox® trebuie să vă fie explicat în prealabil (înainte de utilizare) de către un medic sau un specialist în medicină.
Produsul Granulox® se pulverizează pe rana curățită în prealabil în urma debridării sau curățirii plăgii, după caz. Pentru aceasta se îndepărtează mai întăi capacul de protecție al flaconului. Tineți capul de pulverizare al spray-ului la o distanță de circa 5 - 10 cm de rană și pulverizați rana pană aceasta se acoperă în întregime cu un film subțire. În mod normal sunt suficiente 1 - 2 secunde pentru a acoperi o zona afectată de 2 x 3 cm. Administrarea se repetă zilnic. După utilizare se acoperă rana cu un pansament respirant.
IMPORTANT: de utilizat numai pansamente si comprese din material respirant. Puneți capacul de protecție pe flacon după utilizare. Nu este necesară o curățire a capului de pulverizare, acest produs fiind conservat.
În cazul în care pulverizatorul se astupă după utilizări repetate, acesta se poate desfunda prin curățire. Pentru curățirea acestuia, se utilizeză materiale și soluții dezinfectante sterile. După curațire, se aruncă primul puff, de ex. prin pulverizarea unui material de celuloză.
O cutie de Granulox® este suficientă în funcție de mărimea plăgii, pentru o perioadă de utilizare de pană la 30 de zile. Granulox® se poate administra de la deschiderea spray-ului pană la expirarea termenului de valabilitate.
5. Care sunt reacțiile adverse posibile?
Nu se cunosc reacții adverse pentru Granulox®. În cazul în care simptomele se înrăutățesc, sau dacă apar reacții adverse nedorite, se va întrerupe tratamentul si se va consulta medicul.
6. Cum se păstrează Granulox®?
Granulox® se depozitează în frigider la temperaturi intre 2 °C si 8 °C. Se poate păstra la temperatura camerei (max. 25 °C) în timpul zilelor de utilizare. La administrarea zilnică a produsului Granulox® (de ex. în practica clinica sau in cazul vizitelor la domiciliu) flaconul de spray se poate păstra de regulă la temperatura camerei pană la golire. Perioada de păstrare la temperatura camerei este de maxim 6 săptămâni. A nu se lăsa la îndemâna copiilor! Recipient sub presiune. A se feri de radiații solare si temperaturi peste 50 °C. A nu se deschide cu forță sau arde după folosire. A nu se utiliza după expirarea termenului de valabilitate înscris pe produs si ambalaj.
7. Informații suplimentare.
Ce conține Granulox®?
Substanța activă este hemoglobina carbonilată 10%.
Celelalte componente sunt: 0,7% Fenoxietanol; 0,9% Clorură de sodiu; 0,05% N-Acetilcisteină; ad apă 100%.
Cum arată Granulox® si conținutul ambalajului?
Granulox® este un spray roșu, apos. Un spray conține 12 ml.
25-02-2018

Mai rapid, mai sigur decat o pastila... Recovery RX

Mai rapid, mai sigur decat o pastila... Recovery RX
Preț: 165 RON
Recovery RX
Ce este RecoveryRx?
RecoveryRx ™ este un dispozitiv medical miniaturizat care oferă terapie electromagnetica continua pentru a restaura celulele deteriorate (pulsatie electromagnetica pe unde scurte, fiind folosit ca si tratament pentru durere si inflamatii).
Aplicat post-chirurgical sau pe o rană, RecoveryRx amelioreaza rapid edemul, inflamația , durerea, oferind confortul pacientului în timp ce accelerareaza vindecarea naturală.


Cum functioneaza RecoveryRx?
Atunci cand tesutul moale este deteriorat, celulele se separa pentru a preveni transmiterea infectiei. Resturile celulare cauzeaza inflamatie, tumefiere, și durere. RecoveryRx stabilizează membrana celulara prin reincarcarea acesteai cu energie .
Pulsurile energetice eliberate de RecoveryRx indeparteaza lichidul din edem, împreună cu resturile țesutului afectat, reducand inflamatia si automat durerea. Mecanismul furnizeaza un mediu în care comunicarea celula-celula este restabilită în zona de țesut rănit. Acest lucru oferă o îmbunătățire generală demostrata și semnificativă în procesul de recuperare.

Este RecoveryRxTM sigur?
RecoveryRx ™ este extrem de sigur și confortabil de purtat.
Curentul de nivel scăzut care genereaza impulsuri în tesutul deteriorat nu este perceptibil, chiar dacă dispozitivul functioneaza continuu pentru a ajuta la vindecare.

Durata de functionare este de 720 ore (30 zile) cu posibilitatea de a fi pornit si oprit ori de cate ori este nevoie.

Site-ul producatorului: http://www.recoveryrx.co/technology/
Certificat in SUA de catre FDA si de catre Uniunea Europena and marcaj CE.


Functiile de baza:
Repara tesuturile
Reduce inflamatia
Reduce durerea (tratament pentru durere)
Stimuleaza producerea de colagen

Recomandari de folosire:
post operator
in cazul plagilor greu vindecabile
in chirurgia plastica
dureri de dinti
dureri musculo-scheletale
recuperare fizica
ortopedie
dureri menstruale

Aplicarea dispozitivului:
Centrul durerii, sau zona afectata ce se doreste a fi tratata, trebuie sa fie dispusa in centrul antenei dispozitivului. Se pot monta mai multe dispozitive pentru un plus de eficacitate, cu mentiunea ca antenele sa nu se intersecteze, cel mult sa fie tangente.
Se poate aplica si peste haine sau pansamente, actioneaza cu aceeasi eficienta.
Poate fi aplicat si in cazul terapiei compresive, atunci cand vorbim de disfunctia venoasa, cu mentiunea ca va trebui aplicat peste ciorapul compresivAtentionari speciale:
Nu exista contraindicatii referitor la implanturile metalice sau stimulatoarele cardiace, desi ca masura de precautie nu se recomanda utilizarea sa chiar direct pe stimulatorul cardiac.
Nu a fost clinic evaluat in cazul femeilor gravide, deci nu se recomanda in aceasta situatie.
In cazul copiilor poate fi utilizat, dar nu pentru o perioada mai mare de 1luna in continuu.
01-10-2014

lavete dezinfectante clinell

lavete dezinfectante clinell
Preț: 55.8 ron
Lavete dezinfectante cu o foarte larga functionalitate, sunt pretabile oriunde in sectiile unui spital/clinici, de la salvari pana la ATI, sala de operatii, laborator, blocul alimentar etc. Au in compozitia lor 6 substante biocide (nu contin alcool).

Eficacitate testata: bactericida, fungicida, tuberculocida, virucida. HBV, HCV, HIV, AH1N1, tuberculocida virucida HBV HCV HIV AH1N1 Norovirus, Rotavirus, Herpes Simplex, MRSA, Staphylococcus aureus, Streptococci, Enterococci, VRE, Pseudomonas Aeruginosa, E.Coli, Acinetobacter, Klebsiella, Salmonella, Mycobacterium Tb, Smegmatis, Aspergillus Niger, Candida, Penicillium

*Dezinfecteaza si curata eficient suprafetele, aparatura, echipamente si instrumentar medical non invaziv.

*Sunt folosite la dezinfectia tuturor suprafetelor fara exceptie (chiar si materialele din cauciuc sau plastic).

*Prezinta un randament ridicat daca sunt frecate in maini inainte de folosire.

*Sunt extrem de compatibile si cu tegumentele fiind testate in acest sens, au in compozitie si un emolient care protejeaza pielea.

*Non toxice, pot fi folosite in siguranta deplina si in blocul alimentar, in industria food dar si in propria gospodarie.

*PROPRIETATI DE CURATARE EXCEPTIONALE, indeparteaza "murdarii invechite" cu usurinta.

Pretul afisat este pentru un pachet de 200 buc.
01-10-2014

Tratamentul plagilor - ulcer varicos, ulcer diabetic, plagi cronice

Tratamentul plagilor - ulcer varicos, ulcer diabetic, plagi cronice
Cutimed® Sorbact® - pansamente inteligente antimicrobiene pentru tratamentul plagilor


INDICATII DE UTILIZARE
- Infectii post - operatorii
- Plagi cronice (escara, ulcer diabetic, venos, arterial)
- Arsuri, chirurgie plastica si reparatorie, plagi traumatice
- Toate tipurile de plagi infectate sau cu potential ridicat de
infectare
- Infectii fungice
- Eczeme suprainfectate
Pot fi utilizate la copii, chiar si la sugari si gravide, nu prezinta contraindicatii
Cutimed® Sorbact® este primul pansament pentru rani care inlatura bacteriile ireversibil, fara a folosi un agent chimic activ. Prin modul sau unic de actiune, s-a dovedit a avea succes ca si tratament non - medicamentos in ranile colonizate si infectate.

Agentii patogeni (Bacteriile si Fungii) sunt ireversibil fixati de absorbantul Cutimed®, printr-un mecanism fizic cunoscut si sub forma de interactiune hidrofoba. Prin fiecare schimbare a acestui pansament, Cutimed® Sorbact® se reduce incarcatura bacteriana si se creeaza conditiile optime pentru un proces natural de vindecare a ranii.

Invelisul exteriorul al pansamentelor antibacteriene este fabricat dintr-o tesatura acoperita cu DACC (dialkyl carbamoyl chloride), o substanta puternic hidrofoba, care produce extrem de rapid si eficient izolarea microorganismelor.

Cum actioneaza Cutimed® Sorbact®?

Modul de actiune este bazat pe principiul fizic al interactiunii hidrofobe.

Particulele hidrofobe (resping apa), in mod natural, sunt agregate intr-un mediu umed.Eficacitate microbiana
Microorganismele care ar putea afecta vindecarea ranii prezinta de asemenea caracteristici hidrofobe, deci se fixeaza ireversibil de fibrele exterioare ale Cutimed® Sorbact®.

Eficacitate Cutimed® Sorbact®: MRSA, VRE, Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Klebsiella (K. pneumoniae, K. oxytoca), Bacteroides fragilis, Citrobacter freundii, Clostridium perfringens, Enterobacter cloacae, Morganella morganii, Peptococcus magnus, Proteus mirabilis, Staphylococcae (S. aureus, S. epidermidis, S. haemolyticus), Streptococcae etc.

Avantajele Cutimed® Sorbact®

Nu dezvolta rezistenta bacteriana
Datorita modului fizic pur de actiune, nu exista nici un risc de dezvoltare sau de sporire a rezistentei bacteriene sau fungice. Cutimed® Sorbact® nu foloseste nici o substanta antiseptica sau antibiotica. Prin urmare tratamentul nu reprezinta nici un risc de dezvoltare a unei tulpini bacteriene rezistente .

Nu exista riscul aparitiei alergiilor
Cutimed® Sorbact® este sigur atat pentru pacienti, cat si pentru echipa medicala.

Nu prezinta citotoxicitate
Eficacitatea Cutimed® Sorbact® este exclusiv bazata pe fixarea si indepartarea bacteriilor patogene, fara a elibera in plaga substante chimice active care pot influenta procesul de vindecare.

Nu are contraindicatii
Poate fi folosit in sarcina, la mame care alapteaza si copii

Nu favorizeaza eliberarea endotoxinelor
Spre deosebire de alte pansamente cum ar fi cele cu argint sau continut chimic activ, Cutimed Sorbact nu omoara bacteriile (le izoleaza si inactiveaza). Asadar nu se elibereaza endotoxine din celulele moarte, incurajand vindecarea pe cai naturale ale plagii.