ROmedic Firme medicale Aparatura si consumabile Laborator

Pansamente inteligente antimicrobiene pentru tratamentul plagilor - Cutimed Sorbact

Pansamente inteligente antimicrobiene pentru tratamentul plagilor - Cutimed Sorbact
Autor: Sibedafico Medical
INDICATII DE UTILIZARE:
- Infectii post - operatorii
- Plagi cronice (escara, ulcer diabetic, venos, arterial)
- Arsuri, chirurgie plastica si reparatorie, plagi traumatice
- Toate tipurile de plagi infectate sau cu potential ridicat de
infectare
- Infectii fungice
- Eczeme suprainfectate
Pot fi utilizate la copii, chiar si la sugari si gravide, nu prezinta contraindicatii.

Cutimed Sorbact este primul pansament pentru rani care inlatura bacteriile ireversibil, fara a folosi un agent chimic activ. Prin modul sau unic de actiune, s-a dovedit a avea succes ca si tratament non - medicamentos in ranile colonizate si infectate.

Agentii patogeni (Bacteriile si Fungii) sunt ireversibil fixati de absorbantul Cutimed®, printr-un mecanism fizic cunoscut si sub forma de interactiune hidrofoba . Prin fiecare schimbare a acestui pansament, Cutimed® Sorbact® se reduce incarcatura bacteriana si se creeaza conditiile optime pentru un proces natural de vindecare a ranii.

Invelisul exteriorul al pansamentelor antibacteriene este fabricat dintr-o tesatura acoperita cu DACC (dialkyl carbamoyl chloride), o substanta puternic hidrofoba, care produce extrem de rapid si eficient izolarea microorganismelor.

Cum actioneaza Cutimed® Sorbact®?

Modul de actiune este bazat pe principiul fizic al interactiunii hidrofobe.

Particulele hidrofobe (resping apa), in mod natural, sunt agregate intr-un mediu umed.

Eficacitate microbiana
Microorganismele care ar putea afecta vindecarea ranii prezinta de asemenea caracteristici hidrofobe, deci se fixeaza ireversibil de fibrele exterioare ale Cutimed® Sorbact®.

Eficacitate Cutimed® Sorbact®: MRSA, VRE, Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Klebsiella (K. pneumoniae, K. oxytoca), Bacteroides fragilis, Citrobacter freundii, Clostridium perfringens, Enterobacter cloacae, Morganella morganii, Peptococcus magnus, Proteus mirabilis, Staphylococcae (S. aureus, S. epidermidis, S. haemolyticus), Streptococcae etc.

AVANTAJELE Cutimed® Sorbact®

a. Nu dezvolta rezistenta bacteriana
Datorita modului fizic pur de actiune, nu exista nici un risc de dezvoltare sau de sporire a rezistentei bacteriene sau fungice. Cutimed® Sorbact® nu foloseste nici o substanta antiseptica sau antibiotica. Prin urmare tratamentul nu reprezinta nici un risc de dezvoltare a unei tulpini bacteriene rezistente .

b. Nu exista riscul aparitiei alergiilor
Cutimed® Sorbact® este sigur atat pentru pacienti, cat si pentru echipa medicala.

c. Nu prezinta citotoxicitate
Eficacitatea Cutimed® Sorbact® este exclusiv bazata pe fixarea si indepartarea bacteriilor patogene, fara a elibera in plaga substante chimice active care pot influenta procesul de vindecare.

d. Nu are contraindicatii
Poate fi folosit in sarcina, la mame care alapteaza si copii

e. Nu favorizeaza eliberarea endotoxinelor
Spre deosebire de alte pansamente cum ar fi cele cu argint sau continut chimic activ, Cutimed Sorbact nu omoara bacteriile (le izoleaza si inactiveaza). Asadar nu se elibereaza endotoxine din celulele moarte, incurajand vindecarea pe cai naturale ale plagii.

http//www.edafico.ro